CHP'Lİ VEKİL DEMİRTAŞ,ATATÜRK'Ü ÖZLEMLE ANDI

CHP'Lİ VEKİL DEMİRTAŞ,ATATÜRK'Ü ÖZLEMLE ANDI

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82’inci yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı yayımladı.

 “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ebedi Başkomutanımız, başta mazlum milletler olmak üzere tüm dünyaya örnek olmuş büyük devlet adamı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 82’inci yılında saygı, rahmet ve giderek büyüyen bir özlemle anıyoruz” diyen CHP’li Demirtaş mesajında şunları ifade etti:

“Mustafa Kemal Atatürk, yokluk ve yoksulluk içindeki bir milleti, sahip olduğu inanç, mücadeleci ruh ile ayağa kaldırmıştır. Türk ulusuna olan inancını üstün askeri dehası ve stratejileri ile birleştirmiş, kazandığı büyük zaferlerle bir ulusun kaderini değiştirmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, ekonomik kalkınmayı, toplumsal ve kültürel gelişmeyi önemseyen büyük bir liderdir. Mustafa Kemal Atatürk, sahip olduğu eşsiz öngörü ile tüm dünyanın saygısını ve takdirini kazanmıştır.

O'nun aydınlık bir gelecek için attığı adımların önemi, ilkelerinin değeri ve devrimlerinin anlamı her geçen gün daha fazla anlaşılmaktadır. O'nun bıraktığı eserlerin büyüklüğünü her geçen gün daha iyi anlarken, tarihe ve insanlığa mal olmuş kişiliği ile övünç duyuyoruz. Büyük Önder'in kurduğu Cumhuriyet'in, laikliğin, demokrasinin ve hukuk devletinin ne kadar önemli olduğunu her geçen gün daha iyi anlıyoruz

Bugün, Mustafa Kemal Atatürk’ün adını ve mirasını gölgelemeye çalışanlar, O’nun inanç, azim ve kararlılıkla çıktığı bu yolda, her zaman arkasında milyonların olduğunu asla unutmamalıdır. Büyük Önder Atatürk, bağımsızlığın ve ulusal birliğin simgesidir

Kurtuluşun ve kuruluşun ruhu ile Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkmak hayatını bu vatana adayan Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk’e karşı en temel görevimizdir. O’nun kuruduğu Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır. Bıraktığı miras hepimizin geleceğidir.

Bağımsızlığımızın mimarı, ebedi Başkomutanımız Büyük Önder Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 82'inci yıldönümünde özlem, şükran ve rahmetle anıyorum”

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2020, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER