CHP'LİLER KABUL ETMEDİ, MECLİSTE KARAR ALINAMADI

CHP'LİLER KABUL ETMEDİ, MECLİSTE KARAR ALINAMADI

CHP'LİLER KABUL ETMEDİ, MECLİSTE KARAR ALINAMADI

Zonguldak Belediye Meclisi'nin 1 Haziran 2020 tarihli Olağanüstü Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Başkanlığında gerçekleştirildi.
 Toplantı nedenini sosyal mesafe uygun şekilde gerçekleştirildi belediye meclis üyeleri sıralara tekli şekilde oturdular misafirler de aynı şekil sosyal mesafe uygun şekilde oturarak Mecliste oturumunu seyrettiler. Mecliste Üzülmez de bulunan TOKİ konut alanına altındaki araziye maden makineleri imalatçıları için Küçük Sanayi Sitesi alanı olarak tahsis edilmesi görüşüldü. 
Meclis birleşimine Vali Yardımcısı Turgut Subaşı da katıldı. 
Meclis açılış ve yoklama ile başladı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Zonguldak İli Merkez ilçesi Asma ve Çınartepe Mahallesi sınırları içerisinde Zonguldak Küçük Sanayi Sitesi planlamasına yönelik Zonguldak Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü'nün imar planı değişikliği teklifi görüşüldü. 
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova pandemi sürecinde imar değişikliği sebebiyle Meclisi olağanüstü toplanmasını eleştirdi ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri Hüsnü Meydan  veya Turgut Aydın'da imar değişikliği ile ilgili görüşlerini belirten konuşma yaptılar.
Belediye Başkanı Selim Alan'da yaptığı konuşmada, "Atınç beyin söylemlerini şaşkınlıkla dinledim. Sayın Valim pandemi sürecinde İl Başkanlarını davet etmiş. Zonguldak için önemli olduğunu söyledi. Sayın Valim Zonguldak bizden daha çok düşünüyor. Biz grup olarak şahsım adına yatırım anlamında bırakın Zonguldak'ı Türkiye'yi ilgilendirecek projeye onaylıyorum. Sizin red kullanmanızı şaşırmadım. Bizim yaptıklarımız kamuoyuna gelmeye başladı. Projelerimiz 2 aylık süreçte boş durmadık. Zonguldak hakettiği yerlere gelecek. Toki bitmek üzere normalleşme sürecinin sonunda taşınacak. Orada yaşayan biri bir önceki Belediye Başkanı arkadaşımızın oraya bir kere uğramadığı söyledi.İnşallah biz buraya bu yatırımı getiririz." 
Ateş kayın havada Belediye Başkanı Ömer Selim Alan biz halkın yanındayız diyerek tepki gösterdi 30.dakika ara verildi. Belediye Başkanı Ömer Selim Alan konunun imar komisyonu'na havalesine oylamasında ve mecliste oy çokluğu ile imar değişikliği maddesinin imar komisyonu'na havalesine karar verildi ve mecliste yarım saat ara verildi. 

CHP KOMİSYONA GİRMEDİ 
Çoğunluk sağlanamadığı için karar alınamadı. Mecliste kararın İmar Komisyonu'na havale edilmesiyle 30 dk ara verildi. Ancak CHP komisyon üyesi Turgut Aydın grup kararıyla komisyona girmeyince kanun gereği komisyon karar alamadan kapatmak zorunda kaldı. Belediye Başkanı Selim Alan İmar Komisyonu'na CHP'li üyelerin girmemesi ve çoğunluk sağlanamadığı için kapatmak zorunda kaldığını üzülerek bildirdi.
 

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2020, 09:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
Akli selim
Akli selim - 4 yıl Önce

Bu zonguldaga yıllarca belediyecilik yaptılar. Bir çivi çakmadılar. Şimdide yapacak olanların önünü kesmenin peşine düştüler. Bunu bu halk görüyor. Zonguldak uyandı artık.

Itri cevahir
Itri cevahir - 4 yıl Önce

Halka getirilecek hizmetin önünü kesenler bize Atatürkten bahsetmesin.

SIRADAKİ HABER