CHP’li vekillere gittiler…

CHP’li vekillere gittiler…

CHP’li vekillere gittiler…

Genel Maden İşçileri Sendikası yöneticileri ve "Eşit İşe Eşit Ücret" talebinde bulunan işçiler TBMM'ye ziyarette bulunarak CHP Zonguldak Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ve Ünal Demirtaş'la birlikte bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, GMİS Merkez Yöneticileri, GMİS Kozlu Şube Başkanı Hüseyin Kolçak ve yaklaşık kırk TTK işçisi katıldı.

Toplantıda GMİS heyeti CHP'li vekillerden aynı işi yapıp düşük ücret alan ve Cumartesi tatil hakkından yararlanamayan yaklaşık 750 işçinin statüsünde değişiklik yapıp haklarının teslim edilmesi için bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonra da yanlarında olmalarını istediler. Konuyu parlamentoya taşımalarının kendileri ve Türkiye işçi sınıfının tamamı açısından önemli bir kazanım olacağını ifade eden sendika heyeti, konunun gündeme gelmesi için uygulanabilecek yöntemler önerdiler.

Konuyla ilgili konuşan Yavuzyılmaz, daha öncesinde "Eşit işe eşit ücret" talep eden işçilerle sıkça bir araya geldiğini belirterek, Kit komisyonunda olması sebebiyle TTK'nın denetleneceği Kit toplantısında konuyu dile getireceğini ifade etti. Yavuzyılmaz ayrıca konu ile ilgili; "Bu sorun ciddi anlamda bir adaletsizlik sorunu ve giderilmesi gerekiyor. Biz CHP'li vekiller olarak yanınızdayız ve Zonguldak'ın diğer 3 vekili ile de bu konuyu ele alacağız ve taleplerinizi ortak olarak gündeme getirmeye gayret edeceğiz. Ortada bu anlamda bir adaletsizlik, iş yeri barışına tehdit ve hak kaybı var ve biz Milletvekilleri olarak bu konunun çözümü noktasında irade göstereceğiz." dedi.

Her zaman madencinin ve işçinin yanında olacaklarını söyleyen CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ise konuşmasında; “Bin 500 işçi inşallah yıl sonuna kadar alınır. Tasarruf tedbirleri bahane edilerek umarım bu bin 500 işçinin alınması sözünü tutmamazlık yapmazlar. Diğer konuları her zaman gündeme getiriyoruz, getireceğiz de... Deniz Vekilimiz Kit komisyonu üyesi, TTK ile ilgili bir toplantı yapılacak ve oraya ben de kendisi ile birlikte katılacağım, bu talepleri dile getireceğiz. Biz madencinin ve işçinin her zaman milletvekilimiz Deniz Yavuzyılmaz ile yanında oluruz. Bende madenci çocuğuyum. Sizlere hizmet etmeyi kendimize görev biliyoruz” dedi.

Toplantının sonunda GMİS Başkanı Ahmet Demirci, Yavuzyılmaz ve Demirtaş'a kendilerine ve taleplerine verdikleri önem sebebiyle tüm madenciler adına teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2018, 23:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER