CHP'liler Tepkili. Urfa 22, Zonguldak 10 Delege...

CHP'liler Tepkili. Urfa 22, Zonguldak 10 Delege...

CHP'liler Tepkili. Urfa 22, Zonguldak 10 Delege...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyük Kurultayı yaklaşırken parti içinde ve kamuoyunda delege sistemi eleştiri konusu olmaya devam ediyor. Büyük kurultayda oy kullanacak delegelerin CHP’nin güçlü olduğu veya varlık gösteremediği şehirlere göre adaletsiz delege dağıtımı tepki çekiyor.
Bilindiği üzere CHP, Zonguldak’ta yıllardır güçlü bir yapıya sahip. CHP, yerel yönetimlerde Zonguldak’ta iktidar olduğu gibi referandumda Karadeniz sahilinde sadece ‘Hayır’ oyunun yüksek çıktığı iller arasında yer almıştı. Buna rağmen 10 delege ile kurutayda söz sahibi olacak olan Zonguldak CHP’nin karşısında ise Van, Diyarbakır ve Urfa gibi Güneydoğu illeri yer alıyor. CHP’nin hiçbir varlık gösteremediği Diyarbakır’da 20, Van’da 15, Urfa’da ise 22 delegenin kurultayda söz sahibi olması adaletsiz bir delege sistemi olduğunu gözler önüne seiyor. Buna karşı CHP’nin güçlü olduğu Çanakkale 8, Edirne 4 ve Zonguldak 10 delege ile CHP Kurutayı’nda söz sahibi en düşük olan iller.
Zonguldak CHP ve kamuoyunda partiye oy vermiş olanlar bu sistemden şikayetçi. Geçmiş yıllarda Zonguldak’ta bir çok seçim zaferi kazanan CHP’nin, Diyarbakır CHP’den daha fazla söz sahibi olması gerektiği belirtiliyor. 

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2018, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER