Çıladır Çifti Muradına Erdiler

- Ereğli'de, evlenmeye karar veren çiftin nikahı Cehennemağzı mağarasında kıyıldı

Çıladır Çifti Muradına Erdiler

ZONGULDAK - Zonguldakın Ereğli ilçesinde evlenecek çiftin nikah töreni, Süleymanlar Mahallesinde bulunan Cehennemağzı mağarasında yapıldı.

Ereğlide yaşayan ve evlenmeye karar veren Büşra Meresoğlu ile Sina Çıladır, nikah işlemlerini tamamladıktan sonra nikahlarını Cehennemağzı mağarasında kıymak istediklerini Ereğli Müze Müdürlüğüne bildirdi.

Müze müdürlüğünden gelen olumlu cevabın ardından Cehennemağzı mağarasında yapılan bazı düzenlemeler sonrası çiftin nikahı kıyıldı.

Nikahtan sonra duygularını AA muhabirine anlatan Sina Çıladır, ilçe kültürünü yaşatmak ve tanıtmak, değerleri ön plana çıkarmak için mağaraları seçtiğini belirterek, Dinin yasaklandığı dönemlerde burası kiliseydi. Miteolojide de büyük bir yeri var. Zeusun oğlu Herkülün yaşadığı yer olarak biliniyor. Güzel ve farklı bir şey yaptık diye düşünüyorum diye konuştu.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysalın kıydığı nikaha AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ile çok sayıda davetli katıldı.

Cehennemağzı, Herkülün, efsanevi altın postunu aramak üzere yola çıkan gemicilerle geldiği Ereğlide, Argolis Kralı Eurystheusun kendisine verdiği 12 görevden sonuncusunu yerine getirmede faydalandığı 3 mağaradan oluşuyor.

Mağaralar, Roma döneminde gizli ibadet yeri olarak kullanılması dolayısıyla inanç turizmine de hizmet ediyor.

Gündem gazetesi olarak yeni çiftlere bir ömür boyu mutluluklar diliyoruz.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2017, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER