Çınar Arı Tesisini İnceledi

Çınar Arı Tesisini İnceledi

Çınar Arı Tesisini İnceledi

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’ın, il merkezindeki “Ana Arı Yetiştirme Tesisi”nde incelemede bulunduğu bildirildi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Çınar, 3000 ana arı üretme kapasitesine sahip olduğu öğrenilen Fatma-Levent Keskin’e ait il merkezine bağlı Asma Mahallesi’ndeki tesisleri ziyaret etti.

Vali Çınar, Keskin Ailesinin müracaatı sonucu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan verilen,  il genelinde ilk ve tek olan “Ana Arı Yetiştiriciliği Belgesi’ni  de aileye teslim etti.

VALİ ARICI OLDU!
Bu sırada, tesisi de gezerek ana arı yetişen kovanları inceleyen Vali Çınar’a, Zonguldak İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Selahattin Gney tarafından, birliğe ve arıcılığa desteklerinden dolayı Teşekkür Plaketi takdim edildi.

Keskin ailesi tarafından ise incelediği ana arı kovanı Vali Çınar’a hediye edildi.  Bu vesileyle Vali Çınar, ‘Ana Arı Üretici Vali’ olarak Türkiye’de bir ilke de imza atmış oldu.

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’ın ziyaret ve incelemeleri sırasında Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı da hazır bulundu.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2017, 21:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER