Çocuk Dostu Mobil Alan Tır'ını açtılar!

Çocuk Dostu Mobil Alan Tır'ını açtılar!

Çocuk Dostu Mobil Alan Tır'ını açtılar!

Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi tarafından öğrencilere tanıtılarak eğitim verilecek olan Çocuk Dostu Mobil Alan Tırı dün Zonguldak'a geldi.

Kızılay'ın çocuk dostu öğrenciler tarafından ziyaret edilmeye başladı. Vali Erdoğan Bektaş, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan,  Çocuk Dostu Tır'ı ziyaret ettiler. Vali Erdoğan Bektaş tır ziyaretinde bulunan öğrencilerle sohbet etti onlarla toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Vali Erdoğan Bektaş yaptığı açıklamada, ''Son yıllarda coğrafyamız karışık biliyorsunuz. Coğrafya karıştığı zaman mağdurlar oluşur, insanlar mağdur oluyor, savaşlar nedeniyle ülkelerini terk eden insanlar oluyor, yollara düşüyorlar ve hayata tutunacak mekanlar ülkeler arıyorlar. Bu çerçevede ülkemiz önemli bir sığınma merkezidir. Gerek ülkemize sığınan muhtaç insanlar için, gerekse ülkemizin dışındaki karışıklıklara müdahale etmek için kızılayınız çok görev yapmaktadır. İhtiyaç sahiplerine başarıyla ulaştırıyor. Çok çeşitli organizasyonlar oluyor ve bunlar bizim ülkemizin dışında da gücümüzü gösteriyor. Bu çerçevede Kızılay her türlü etkinliğini faaliyeti destekliyoruz önemsiyoruz. Kızılay Zonguldak'a geldi bir haftaya kadar bu tır burada kalacak ve bir program dahilinde öğrencilerimiz geliyorlar.  Kızılay bilinci oluşturulmaya çalışılıyor. Tabii sadece ziyaret eden öğrencilere değil yolu düşen herkese bu tır açıktır herkes gelebilir ve Kızılay'ın faaliyetleri hakkında bir fikir sahibi olabilir.'' dedi.

Aynı zamanda Belediye Başkanlığı öncesinde Kızılay'ın yıllarca kan merkezinin  müdürlüğünü yapan Zonguldak Belediye Başkanı Dr .Ömer Selim Alan tırın Zonguldak'ta olmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. İnsanları kan bağışına karşı duyarlı olmaya çağıran Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan şunları ifade etti. 14 senemiz Kızılay'da geçti. İlk göz ağrım. Sayın Valim açıkladı. Kızılay sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm dünya insanlarının yardımına koşan dünyanın en büyük yardım kuruluşudur. Bizler de bugün Sayın valimiz birlikte çocuklarımızın eğitim alacağı tırı ziyaret ettik. Ağaç yaşken eğilir mantığıyla bizim yıllarca mücadelesini verdiğimiz Kızılay'da gençlerimizin insanlarımızın Kızılay konusunda kan bağışı ve yardımlaşmada farkındalık yaratmak için bugün buradayız. 10 gün boyunca tırımız Zonguldak'ta olacak ve çocuklarımıza hizmet edecek. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaç ne zaman nerede ihtiyacımızın olacağını bilemeyiz .O yüzden de sağlığı yerinde olan 18- 65 yaş arası tüm vatandaşlarımızı kan bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum. Ben bu tırın Zonguldak'ta gelmesini gelmesinde emeği olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın evlatlarıyla gelip ziyaret etmelerini istiyoruz.''dedi. 

Türk Kızılayı Zonguldak şubesi Başkanı Aydın Ergenç'de Vali Erdoğan Bektaş'a teşekkür ederek şunları ifade etti: ''Kızılayımızın her zamanki yaptığı aktivitelerden bir tanesini gerçekleştiriyoruz. Türk Kızılayı'nın çocuk dostu mobil aracımızı getirdik. Bunun sevinci ve gururunu yaşıyoruz. Tırın buraya gelmesin de bizlere yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Onların üstün başarı sayesinde buradayız. Şuanda özellikle Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş'a, Sayın Belediye Başkanımız Selim Alan'a, ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı'ya verdiği destekten ötürü teşekkür ediyoruz.'' dedi. Kızılay'ın çocuk dostu mobil aracında 10 gün boyunca öğrenciler Kızılay'ı tanıyacaklar.

 

Gündem

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2019, 08:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER