Çocuk Üniversitesi'nde sertifikalar verildi…

Çocuk Üniversitesi’nde sertifikalar verildi…

Çocuk Üniversitesi'nde sertifikalar verildi…

Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Sürekli Eğitim merkezinin düzenlemiş olduğu; ’’Çocuk Üniversitesi’’ Kış Dönemi eğitimleri düzenlenen sertifika töreniyle sona erdi.

BEÜ Tarafından Farabi ve Doruk Kampüslerinde 22 Ocak Pazartesi günü başlayan Çocuk Üniversitesi etkinliğinin sona ermesi dolayısıyla sertifika töreni düzenlendi. Bu sene ilk kez Doruk Kampüsünde de düzenlenen etkinliğin sertifika törenine öğretim görevlileri ile öğrenci velileri de katıldı. Törende öğrenciler kep attı ve katılım belgelerini aldı.

Program sırasında, çocuklara sertifikalarını veren öğretmenler ayrıca hazırladıkları slayt gösterileri ile bu 5 günlük eğitimde neler yaptıklarını gösterdiler.

Tören sonrası çocuk üniversiteliler, bütün kurgusunu kendileri hazırladıkları kısa bir skeç oynadılar. Veliler tarafından çok beğenilip çok alkış alan skeç ile çocuklar kendi yeteneklerini sergileme imkanı da buldular.

ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ NEDİR?

Doruk Kampüsünde, Doç. Doktor Cevat Eker’in ’’çoklu zeka atölyeleri’’ çalışmaları ile başlayan etkinlikler; Yar. Doç. Dr. Okan Bilgin’in ‘Farkımın farkındayım’,  Yar. Doç. Dr. Emre Ünlü’nün ‘Empati Kuruyorum’,  Araştırma Görevlisi Tamer Özsoy’un ’’Drama Atölyesi’’, Öğretim Görevlisi Serkan Telci’nin ’’Bilgisayar Programlı Yorum etkinlikleri’’ ile, bir hafta sürdü.

 8-10 yaş aralığındaki çocukların kabul edildiği modüller, çocukların bilişsel ve zihinsel gelişiminin yanı sıra bireysel iş yapabilme becerilerinin ve özgüvenlerinin artmasında da etkin rol oynuyor.

Akademik yaklaşım, bilimsel düşünme, araştırma ve eleştirel düşünmeye odaklanmış olarak hazırlanan programlarla çocuklar eğlenerek,  dokunarak, görerek ve keşfederek öğreniyorlar.

Öte yandan, Çocuk Üniversitesi 2018 Kış Döneminde Doktor Oluyorum modülünü tercih eden öğrenciler, modülün hocası ve Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşe Semra Demir Akça eşliğinde, Tıp Fakültesi Mesleki Beceri Laboratuvarında uygulamalı tıp eğitimi aldı. Çocuklar maket ve simülatörler ile gerçekleştirilen eğitimde büyük heyecan ve mutluluk yaşadı. Tıp hekimliği mesleğinin temel konuları ile ilgili bilgi ve deneyim kazanan öğrenciler, enjeksiyon yapmayı, ateş ve tansiyon ölçmeyi de deneyimledi.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2018, 12:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER