Çocuklara tarım sevgisi aşılanıyor

Çocuklara tarım sevgisi aşılanıyor

Çocuklara tarım sevgisi aşılanıyor

Zonguldak Merkez Anaokulu Kelebekler sınıfının aile etkinliği kapsamında Zonguldak İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü uygulama seralarında bitki yetiştiriciliği konusunda etkinlik düzenlendi. Bu kapsamda Müdürlüğe ait sebze ve çilek seraları gezdirildi. Çilek ve sebze yetiştiriciliği konusunda çocuklara bilgi verildi, çocukların doğayla iç içe olmasının önemi vurgulandı.

Çocuklar seralar bölgesinde çeşitli oyunlarla birlikte hem doyasıya eğlendiler, hem de sebze, meyve ve çiçeklerin nasıl yetiştirildiğini öğrendiler. Fide dikerek toprakla da uğraşan minikler geleceğin çiftçileri olma yolunda küçük bir adım attılar.

Zonguldak Merkez Anaokulu Kelebekler sınıfı öğretmeni Selvihan Başören çocukların böyle bir etkinlikten dolayı çok mutlu olduklarını belirterek "Tarım konusunda bizzat yetkili kişilerden bilgiler edinmenin ve çocukları toprakla buluşturmanın çocuklara müthiş faydalı olduğunu belirterek, İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı'ya bu imkânı sağlamasından ötürü teşekkür ediyorum " dedi.

Etkinliğe katılan her çocuğa birer çilek fidesi diktirildi. Dikilen fidanlar çocuklar tarafından büyütülmesi için kendilerine hediye edildi. Bahçede bulunan meyve ağaçları tanıtıldı. Etkinlik bahçede oynanan oyunlar ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2019, 19:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER