Çorumluoğlu: "Ereğli iyi gidiyor"

Çorumluoğlu: "Ereğli iyi gidiyor"

Çorumluoğlu: "Ereğli iyi gidiyor"

Karadeniz Ereğli’de kısıtlamaların başlamasının ardından, işyerleri hizmete girdi. Kamu birimleri, yeni uygulamaların denetimi için çalışmalara başladı. Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “Ereğli olarak iyi gidiyoruz, kısıtlamaların kalkmasıyla biraz daha dikkatli olursak bu işi kayda değer bir sorun yaşamadan atlatacağımıza inanıyorum” dedi.

Karadeniz Ereğli’de  Kontrollü Sosyal Hayata geçiş çerçevesinde lokanta, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçeleri, dernek lokali gibi işletmeler hizmete girdi, kamu çalışanları görevlerine döndü. Yeni dönemde kaymakamlık ve ilgili birimler, uzun bir aradan sonra hizmete giren işletmelerin uymaları gereken kriterler konusunda çalışmalara başladı.

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu,  bugün (1 Haziran) itibarıyla yeniden hizmete giren işletmelere yönelik denetimlere başlandığını söyledi.

Çorumluoğlu  “Şu anda 4 ekibimiz, lokanta, kafeterya, çay ocakları gibi işletmelerde denetimler gerçekleştiriyor, uygulanacak yeni sistemler konusunda bilgi veriyor.  Bugünden sonra denetimler ve vatandaşımızın uyması gereken kurallar konusunda denetimler artarak devam edecek. Vatandaşımızın kişisel tedbirlerini alması büyük önem taşıyor” diye konuştu.

RAKAMLAR İYİ…

Çorumluoğlu, ilçedeki vaka sayısının hafta  sonuna doğru açıklanmasını öngördüklerini belirterek şunları söyledi:

“Daha önce bazı binalarda aldığımız karantinanın süresi doldu. Rakamlar gayet iyi gidiyor. Bu açılım sürecinde vatandaşımızın dikkat ve tedbirleriyle işlerin yoluna gireceğine inanıyorum. Bugünden sonra daha da titizi olmalıyız. Bundan sonra münferit olaylar, münferit kısıtlamalar olabilir ama şu ana kadar Ereğli sağlık altyapısını zorda bırakacak rakamlara ulaşmadı. 

Kaymakam Çorumluoğlu, vaka sayılarına ilişkin olarak ise “Rakamları hafta sonuna doğru açıklamayı düşünüyorduk. Bugüne kadar açıklanan rakamlarda, Alaplı ve Ereğli’yi bir arada değerlendiriyorduk. Bundan sonra iki ilçenin rakamlarını birbirinden ayırarak, Ereğli’nin yeni vaka sayılarını kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2020, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER