Coşkun'dan seçim değerlendirmesi

Coşkun'dan seçim değerlendirmesi

Coşkun'dan seçim değerlendirmesi

Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, 31 Mart yerel seçimlerini değerlendirdi.
Coşkun yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Özellikle ülkemiz son iki yıldır üçüncü seçimi atlattı. Ülke gündeminden seçim çıktı ve 4.5 yıl ülke gündeminde artık seçim olmaması gerekiyor. Gerçek gündeme dönmemiz gerekiyor. Ülkemizin gerçek gündeminde ise işsizlik var, enflasyon var, Bu konuda hükümetimizin seçimlerden önce esnaf ve sanatkarlarla ilgi yeni projelerinin açıklaması gerekiyor. Desteklerini yaptılar. Özellikle esnaf kefalet kooperatifleri aracılığıyla esnaf ve sanatkarlarımız Cumhuriyet tarihimizin en büyük destekleri yapıldı. Bunların devamını istiyoruz yine seçimlerden sonra. 
Özellikle yeni açılacak işyerlerinde zincirlerin ülke genelinde 33 bin mağazaları var. Bu firmaların yeni seçilen belediye başkanlarımızın aralarında zincir marketlere ruhsat konusunda biraz daha titiz davranarak ilgili meslek odalarınızsın görüş ve önerilerin alınmasını talep ediyoruz. Bunu 6585 sayılı parekende satış yasasında tadilat yapılarak bunun içerisine sokulması talebimiz var. Biz konfederasyonu başkanımızın bu konuda çalışmaları var. İlgili meslek odalarımızın Sayın Cumhurbaşkanımızın geçenlerde Ereğli’ye geldiğinde oda başkanlarımız ve genel başkanımızı Ereğli’de buluşturduk. Bu konuda çalışmalarımız önümüzdeki günlerde meslek odası başkanlarımızın bir kısmını alarak konfederasyon genel başkanlarımızla görüştürerek o sıkıntı ve problemlerin çözümü konusunda desteklerini bekliyoruz.
Biz ülkenin gerçekten gündemden seçimin çıkarılarak şu andaki gündemdeki konuların mecliste yasa değişikliği esnaf ve sanaatkarların destek programları, üretim ağırlıklı politikaların gündeme gelerek hayata geçmesi konusunda yasal düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz. 
Zonguldak’ta ki seçimde Başta Sayın Valimiz olmak üzere, siyasi partilerimizin adayı olan başkan ve yönetimlerine teşekkür ediyorum. Çok huzurlu bir seçim dönemi geçti. Gerçekten Cumhuriyet tarihine yakışır, demokrasi ve ilkelerine yakışır bir seçim geçti. Bunda katkısı olan herkese de teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum” dedi. (Gamze Taşdemir)

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2019, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER