COVID-19 TESTİ ARTIK EVLERDE DE YAPILIYOR

COVID-19 TESTİ ARTIK EVLERDE DE YAPILIYOR

Zonguldak ve ilçelerinde, sağlık ekiplerince evlerde Koronavirüs (Covid-19) taraması yapılmaya başlandığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre,  ülke genelinde etkisini sürdüren Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirlere, mobil tarama ekipleri de eklendi.

Bu kapsamda, İl Sağlık Müdürlüğünce uygulamaya konulan çalışmada, oluşturulan sağlık ekipleri, il merkezi ile ilçelerde mahalle ve sokakları gezerek Covid-19 testi çalışması yapıyor.

Müdürlük, özellikle hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması vesilesiyle, vatandaşların da çoğunlukla evlerinde olacaklarından, Covid-19 testinin yapılabilmesinin daha kolay ve uygun olacağı kararı aldı.

Bu kapsamda, merkez ve ilçe Sağlık Müdürlüklerine verilen talimatlarla oluşturulan ekipler, bugün sabah saatlerinden başlayarak mahallelerde evleri ziyaret ederek, isteyen vatandaşları Covid-19 testi yapıyorlar.

VATANDAŞ TEDİRGİN OLDU!

Uygulamanın başlamasının duyurulmaması ise vatandaşları tedirgin etti.

Emniyet ve Gazeteleri arayan çok sayıda vatandaş, mahallelerinde; ön camında sağlık personeli olduklarına dair yazı bulunan özel araçlarla sağlık ekiplerinin evlerine gelerek, “Sağlık Müdürlüğünden geliyoruz. İsterseniz size Covid-19 testi yapacağız” dediklerini bildirdiler. Ellerinde başka herhangi bir belge bulunmaması ve son dönemlerde çeşitli şekilde gerçekleştirilen dolandırıcılık yöntemlerini hatırlayan birçok vatandaş, bu nedenle test yaptırmayı kabul etmediklerini söylediler.

Bunun üzerine yapılan araştırmada, uygulamanın doğru olduğu, Ereğli’de de plakaları belirlenen 9 araç ve bu araçlardaki sağlık ekiplerinin Covit-19 test taraması için görevlendirildikleri bilgisine ulaşıldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2021, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER