Çufalı: ‘Ulu Önderi Rahmet ve şükranla anıyoruz’

Çufalı: ‘Ulu Önderi Rahmet ve şükranla anıyoruz’

Çufalı: ‘Ulu Önderi Rahmet ve şükranla anıyoruz’

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, 10 Kasım Atatürk’ü anma mesajı yayımladı.
Çufalı şu görüşlere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 80. yılında onu saygı ve minnetle anıyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk; fikir, siyaset ve askeri dehası ile adını dünya tarihine yazdırmış, kahraman milletimizle birlikte yepyeni bir devlet kurarak bu yolda dost-düşman tüm milletlerin takdirini kazanmış büyük bir asker ve devlet adamıdır.

Liderliğini yaptığı istiklal mücadelesiyle dünyanın tüm mazlum milletlerine ilham kaynağı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir komutan olarak takdire şayan vasfının devlet adamlığıyla da örnek alınacak özellikler göstermesi, fikirleri, başarıları, eserleri, ilke ve devrimleriyle, bütünleştirici yapısı ve bilimi rehber alan öngörüsü ile dünya liderleri arasında seçkin yerini alması bizim için bir gurur ve övünç vesilesidir. 

Bizler Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak Ata'mızın geleceğimizi emanet ettiği genç nesilleri yetiştiriyor olmanın bilinciyle, bilimi kendine ilke edinmiş eğitim anlayışımızla, ülkemizi hak ettiği çağdaş medeniyetler seviyesine taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm dünyanın saygısını kazanmış Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında silah arkadaşlarını ve istiklal mücadelemizin tüm isimsiz kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2018, 18:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER