Cumhur İttifakı, Hamdilerin aklı!

Cumhur İttifakı, Hamdilerin aklı!

Son Dakika
Cumhur İttifakı, Hamdilerin aklı!

24 Haziran seçimlerine 10 günden az zaman kala milletvekili adayları sahada çalışmalarını devam ettirirken kulislerle ise kaynıyor. Özellikle Cumhur ittifakının aktörleri olan AK Parti ve MHP’de ise adaylar arasında dönen soğuk savaş kulislerde oldukça konuşulan hadiselerden.

Zonguldak’ta çalışmalarına devam eden MHP 1.Sıra Milletvekili adayı Hamdi Ayan daha önce yaptığı açıklamalar ile Ak Parti vekil adaylarını uyararak ittifak ruhuna uygun söylemlerde bulunmaları gerektiğini belirterek ittifak ruhuna zarar verilmemesi gerektiğine vurgu yapmıştı.

Ayan’ın açıklamalarına karşın Ak Parti 3.Sıra Milletvekili adayı Hamdi Uçar ise “Hamdi Ayan’ın demesi ile ittifak dağılmaz” söylemlerinde bulunmuş ancak daha sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Kayseri toplantısından Ak Partili milletvekili adaylarını hedef alarak adeta ateş püskürmüştü.

VATANDAŞIN DEĞİL HAMDİ AYAN’IN OYLARINA TALİP

Tüm gelişmelerin akabinde Zonguldak’ta saha çalışması yapan bazı AK Parti Milletvekili adaylarının seçilememe korkusuyla aslında vatandaşın değil MHP Milletvekili adayı Hamdi Ayan’ın oylarına talip olmaya çalıştıkları belirtiliyor. İttifak içinde vekil çıkarma sayısına ulaşamayan partilerin oylarının ittifak içinde ki diğer partiye geçeceği göz önüne alan bazı adaylar, Zonguldak’ta daha önce MHP’nin oy oranını göz önüne alarak Hamdi Ayan’a güvendikleri ve saha çalışmalarına yeterli ehemmiyeti göstermediği söyleniyor. Ayrıca alttan alta MHP’yi karalama çalışmalarının da yapıldığı bir diğer kulis bilgisi olarak elde edilen bilgiler arasında yer alıyor.

RAKİPLERİ KENDİLERİ

Üstü kapalı şekilde ittifak ruhuna aykırı söylemler ise medyada Ak Partili adaylar üzerinden devam ediyor. En son yerel bir haftalık gazeteye demeç veren Ak Parti 3. Sıra Milletvekili adayı Hamdi Uçar, MHP 1.Sıra Milletvekili adayı Hamdi Ayan’ın TTK’ya işçi alımıyla ilgili vaatlerine “Sallamasyon ve atmasyon şeylere bu insanlar itibar etmez” diyerek Cumhur İttifakı için yer almalarına rağmen açıktan açığa MHP adayını hedef aldı. Buna karşılık MHP’li adaylar ise isim vererek Ak Parti’den hiçbir adayı basın önünde eleştirmemesi ise ittifak ruhunun aynası olarak yorumlandı.

VER GÜLÜM ALMA GÜLÜM

Diğer taraftan sahada seçim propagandası yapan MHP’li adayların “Cumhurbaşkanımız Erdoğan” söylemlerine karşı AK Parti kanadından MHP adının özellikle zikredilmemesi ise ülkücü camiada rahatsızlık yaratan diğer konuların başında geliyor. Bu söylemler ışığından kendine ülkücü kimliği çizen vatandaşlar 24 Haziran’dan sonra ittifakın devam edemeyeceği veya sekteye uğrayacağı görüşü içinde.

HESAPLARI HACKLENDİ

Diğer taraftan MHP 1.Sıra Milletvekili Hamdi Ayan’ın tüm sosyal medya hesaplarının karanlık eller tarafından hacklenmesi ise kuşku yaratan konular arasında yer alıyor. Ayan sosyal medya hesaplarının çalınmasının ardından, “Birileri sizlere ulaşmamı engelliyor” diyerek tepki göstermişti.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2018, 21:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
Talat Demirci
Talat Demirci - 6 yıl Önce

Ben ilk günden beri ak partiliyim.ama vekil oyum Hamdi ayan için MHP ye.cunku ak Parti'nin bu adaylarına oy vermek benim için zonguldaga ihanet etmek demektir.

Tuncay ...
Tuncay ... - 6 yıl Önce

Ak Partinin Hamdi Uçarı aday göstermesi tam bir fiyasko. İl başkanlığı zamanında doyuramadılar adamı. İşe yerleştirdiği garibanlardan aldığı 5 er bin lira kesmedi onu. Vekil olup fazlasına talip oluyor şimdi. Doymasına yardımcı olanlarada yazıklar olsun !!!

Ereğlili67
Ereğlili67 - 6 yıl Önce

Hamdi uçarı tüm zonguldak bilir. Terzilikten nerelere geldiği ni.

SIRADAKİ HABER