Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filyos paylaşımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filyos paylaşımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filyos paylaşımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından, “Ülkemizin 5 bölgesinde  mega endüstri bölgeleri kuruyoruz. 100 bin kişiye istihdam sağlayarak Türkiye’ye  sanayi ve teknolojide sınıf atlatacağız. Vakit üretim vakti. Vakit Türkiye  vakti” ifadelerini kullanarak paylaşım yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın paylaşımında, projeye ilişkin detayları içeren bir  görsel de yer aldı. “Sanayide Milli Atılım” başlığı altında hazırlanan görselde, “Mega endüstri  bölgeleri ile Türkiye’ye sıçrama yaptıracak bir sanayi ve teknoloji altyapısı  oluşturuyoruz. Bunun için gerekli yasal çalışmaları tamamladık.” bilgilerine yer verildi.
Diğer yandan görselde, Türkiye haritası üzerinde, kurulacak “Trabzon  Yatırım Adası”, “Karasu Münferit Yatırım Yeri”, “Filyos Endüstri Bölgesi”,  “Ceyhan Enerji İhtisas” mega endüstri bölgeleri gösterildi. Haritada Ege  Bölgesi’nde de mega endüstri merkezi kurulacağı bilgisi yer aldı.
Görselde, “Mega endüstri bölgeleri Kuruyoruz. İlk aşamada faaliyete  geçirilecek mega endüstri bölgeleri ile 45 milyar lira yatırım, 35 bin kişiye iş  imkanı. Yeni kurulacak mega endüstri bölgeleri ile 140 milyar lira yatırım, 100  bin kişiye iş imkanı.” ifadeleri kullanıldı.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2018, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER