Cumhurbaşkanına teşekkür ettiler

Cumhurbaşkanına teşekkür ettiler

Cumhurbaşkanına teşekkür ettiler

GiMİS Genel Başkan Ahmet Demirci Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.. Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) 1500 işçi alınmasına yönelik Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara  göre, Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve Bağlı Ortaklıklarının 2019 Yılına Ait Genel  Yatırım ve Finansman Programı'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar yürürlüğe  konuldu. Buna göre, son yıllarda kurumdan ayrılan nitelikli personel açığının  kapatılabilmesi için 1500 pano ayak üretim işçisi istihdamında TTK Yönetim  Kuruluna yetki verildi.

CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye taşkömürü Kurumu'na 1500 işçi alım kararnamesi ne imzalaması nedeniyle teşekkür ettiğini belirten genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet demirci şunları söyledi: “Öncelikle Sayın cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum vermiş olduğu sözü yerine getirmesi açısından. Biz zaten günlerden beri aylardan beri bu mutlu haberi bekliyorduk. Ve Sayın Cumhurbaşkanımız Allah'ın izniyle kararnameyi imzaladı. şu anda top genel müdürlüğümüz ile Hazine ve Maliye Bakanlığı nda. inşallah sayın bakanımız Berat Albayrak da bu konuya vakıf olur ve kısa zamanda alımlar başlatır diye düşünüyorum. Çünkü hakikaten Zonguldak’ımız zor günler geçiriyor. 1500 işçi demek zonguldak'a Umut vaat ediyor. sabahleyin çarşıda durusken Tüm insanlar tüm esnaflar bize bunu soruyorlar, şu anda işçi alımı ne zaman başlayacak diye.

İnşallah sayın bakanımız Berat Albayrak’ta buna karar verir ve yılbaşından önce de alım süreçleri başlar ve önümüzdeki yılın ilk günlerinde de inşallah arkadaşlarımız gençlerimiz bir an önce iş başı yaparlar ve yer altındaki milli servetimiz olan taş kömürünün yeryüzünde çıkartarak ülke ekonomisine ülke ekonomisine kazandırır inşallah. Bizler her zaman söylediğimiz gibi Sayın Cumhurbaşkanımız 2018 yılında 1000 kişi, 2019 yıl içerisinde ise 500 kişi diye söz vermişti. zaten 2018 neredeyse bitti ve 2019'a girmek üzere. Biz de bunun için bir an önce 1500 kişi alırsın istiyoruz. Hem işsiz kardeşlerimiz burada zamandan tasarruf ederler.

1000 Artı 500 diye ayrı ayrı olsa tekrar tekrar işkur’a müracaatlar olacak ve bu süreç biraz daha uzayacak. inşallah sayın bakanımız bu konuda gerekli tevazuyu göstererek 1500 işçi alımını bir anda gerçekleştirir ve bizler de rahat ederiz, kurumumuzda rahat eder ve İŞKUR da rahat eder. Çünkü gerçekten İŞKUR'un da işi çok zor, 35-40 bin civarında müracaat bekleniyor Ve bu 5 gün içerisinde u başvurular İŞKUR’a nasıl yapacak. bu konuds merak içindeyiz gerçekten. İnşallah İŞKUR ile birlikte ttk Genel müdürlüğü önümüzdeki günlerde bir araya gelerek bunun da bir kararınī vetecek. Çünkü 35- 40 bin dediğim şekilde müracaat olursa 5 gün içerisinde bu işin kayıt olması zor gözüküyor.
 

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2018, 16:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER