Dede, eleştirileri komik bulduğunu açıkladı

Dede, eleştirileri komik bulduğunu açıkladı

Dede, eleştirileri komik bulduğunu açıkladı

Zonguldak Memur-Sen Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Sadettin Dede; ‘’Kamu-Sen’in hormonlu sendika, malum sendika eleştirilerine cevap verdi. Dede, “Memur Sen Konfederasyonu Türkiye'de üye sayısı 1 milyonun üzerindedir ve yetkili konfederasyondur. 11 iş kolunun 11'inde de yetkiyi elinde bulunduran, üyelerinin teveccühünü, milletinin teveccühünü kazanmış bir sendikadır ve Memur-Sen nerede ne zaman nasıl duracağını, ne konuşacağını, ne söyleyeceğini her zaman bilmiştir. Bizim birilerinin malum sendika diye tanımlamalarına ihtiyacımız yoktur. Açıkça söyleyebilirler. Biz kimseden bu anlamda ne çekiniriz ne korkarız. Çünkü yaptıklarımız ortadadır. Ya neyin hormonlusu. Yani daha önceki dönemleri de biz çok iyi biliyoruz. Çok fazla açıklamaya gerek yok ama malum sendikanın (Kamu-Sen) bir zamanlar yetkili olduğu dönemlerde arkalarında oldukları siyasi gücün bakanlarının arabalarında sendika üye formlarının taşındığını bilmeyen mi var. Yani dönüp kendi arkalarına bir baksınlar sonra bu anlamda bizi eleştirsinler.” dedi.

Malum Sendika ve Hormonlu Sendika sıfatı ve yapılan eleştirilere yetkili olan Memur-Sen Konfederasyonu’nun Zonguldak Başkan Yardımcısı Sadettin Dede aynı sertlikte cevap verdi. 
Kamu-Sen bordro yakma eylemi düzenlendi ve yapılan basın açıklamasında yetkili olan Memur-Sen Konfederasyonumuz isim verilmeden malum sendika sıfatıyla eleştirildik. Eylemi ben de basından takip ettim ve okudum. Özellikle şunu ifade edeyim, malum sendika olarak ifade ettikleri sendika Memur-Sen Konfederasyonudur ve Memur-Sen Konfederasyonu Türkiye'de üye sayısı 1 milyonun üzerindedir ve yetkili konfederasyondur. 11 iş kolunun 11'inde de yetkiyi elinde bulunduran, üyelerinin teveccühünü, milletinin teveccühünü kazanmış bir sendikadır ve Memur-Sen nerede ne zaman nasıl duracağını, ne konuşacağını, ne söyleyeceğini her zaman bilmiştir. Bizim birilerinin malum sendika diye tanımlamalarına ihtiyacımız yoktur. Açıkça söyleyebilirler. Biz kimseden bu anlamda ne çekiniriz ne korkarız. Çünkü yaptıklarımız ortadadır. Bugün milletin tercihi ortadadır. Kime millet nasıl bakıyor elbette oda üyelerinin ve milletin takdirindedir. Tabii ben de bu arkadaşların yapmış oldukları açıklamaları okudum ve hakikaten bazı açıkladıkları şeyleri çok komik buldum. Niye komik buldum. Açıklamayı yaparken aslında arkadaşların hedefi hükümettir. Yani bordro yakma eylemi yapıyorsunuz, maaşlardan rahatsızsınız, insanların geçinemediğinden, ücretlerin azlığından, Hayat pahalılığından bahsediyorsunuz ama bunları yaparken karşınıza koyduğunuz hedef Memur-Sen değildir. Öncelikle bunu bilin, hükümet yetkilileridir, devletini yönetenlerdir. Memur-Sen 2019 yılında Ağustos ayı Toplu sözleşme öncesi bu konularda gerekli çalışmaları bütün üyeleri ile istişare ederek yapmış ve toplu sözleşme süreci öncesinde de Toplu sözleşme süreci içerisinde de elinden gelen mücadeleyi ardına koymadan yapmıştır ve bundan sonra da her şey bitmiş değil. O Toplu sözleşme sürecinden sonra da elbette ki çalışmalarımız faaliyetlerimiz devam etmektedir. Tabii bizde ülkemizin birtakım sıkıntılarını, memurlarımızın bir takım sıkıntılarını elbette görüyoruz ve biliyoruz. Bunların iyileşmesi için gerekli mücadeleyi her zaman yapıyoruz. Ama arkadaşların herhalde sendikal mücadele konusunda biraz sıkıntıdalar ya da kaybetme telaşı içerisindeler ya da başka bir dertleri var ki direkt olarak Memur Sen’i hedef alıyorlar. Oysa ki onların burada hedef almaları gereken kitle Memur Sen değil bizatihi hükümet yetkilileridir. Öncelikle burayı bir düzeltmiş olalım. 
 

KAFALARINI KALDIRSINLAR DA ETRAFLARINA BİR BAKSINLAR.. 
Bunun yanında yine maalesef bizi neymiş efendim bizim sokağa çıkacak yüzümüz yokmuş gibi söylemler var. Yani 1 milyonun üzerinde bir üyesi olan bir sendikayız ve her zaman milletin yanında, milletin menfaatlerinin yanında, milletle beraber yürüyüşümüz devam edecek. Devletten belki alacaklıyız ama bu millete karşı borçluyuz. Her gittiğimiz yerde ve Millet için çalışmayı bir ibadet saymışız.  Ve biz sizin dediğiniz gibi insanlar içerisinde çıkmaktan korkacağınız öyle mi, asla böyle bir şey söz konusu olmaz. Biz milletimizle, milletimizin değerleriyle, milletle beraberiz. Hiç kimsenin içine çıkacak yüzümüzün olmamasına gelince, biz zaten milletin içindeyiz, oradayız. Her zaman oradayız. Yani birileri kafalarını kaldırsınlar etraflarına bir baksınlar. Milletle nasıl ayrı düşmüşler. Büyümeden bahsetmişler. Tabii yani artık bu tür konularla o kadar çok muhatap oluyoruz ki yani arkadaşların bu tip söylemlerini biz cevaplamaktan artık bıktık usandık.  
Daha önceki dönemleri de biz çok iyi biliyoruz. Çok fazla açıklamaya gerek yok ama malum! sendikanın (Kamu-Sen) bir zamanlar yetkili olduğu dönemlerde arkalarında oldukları siyasi gücün bakanlarının arabalarında sendika üye formlarının taşındığını bilmeyen mi var. Yani dönüp kendi arkalarına bir baksınlar sonra bu anlamda bizi eleştirsinler. Biz bu konuda da emin olun hepsinden çæok daha net çok temiz, çok daha düzgün bir profil sergiliyoruz. Aynı şekilde devam ediyoruz. Elbette ülkemizde birtakım ekonomik anlamda sıkıntılar var. Bunlar hepimizin eleştirileri. Bugün enflasyon rakamlarından, maaşın düşüklüğünden, iş koşullarından vs. hepimiz bir anlamda şikayetçiyiz ama bunların mücadelesini yaparken de kırmadan dökmeden katkı sağlayarak, bir şeyler katarak, üreterek ortaya koymamız gerekiyor ve bu anlamda da Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikalar kendi iş grupların da bunları ayrıntılı bir şekilde çalışarak yapmaya devam ediyorlar.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2020, 16:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER