Defne üretim için toplandılar!..

Defne üretim için toplandılar!..

Defne üretim için toplandılar!..

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Defne üretim istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı hakkında Zonguldak OGM'den yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Bölgemizde üretimi gerçekleşen defne (Laurus nobilis L.) ye yönelik karşılaşılan veya oluşabilecek  sorunların minimize edilmesi bölgemizdeki defne üretiminin azami seviyeye çıkarılması amacıyla “Defne Üretimi İstişare Toplantısı” tertip edildi.

Bölge Müdürü konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, Bölge Müdür Yardımcısı Gültekin Aksan, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Şube Müdürü Vekili Ozan Acun, defne üretimi gerçekleşen Bartın, Kdz. Ereğli ve Zonguldak İşletme Müdürlüklerinin İşletme Müdürleri, Müdür Yardımcıları ve İşletme Şefleri ile defne kurutma, işleme tesislerinin yetkilileri katıldı.

Hedef; Defnede Asgari Sorun, Azami Üretim...

Bölge Müdürü Sn. Zekeriya Beyazlı toplantının açılış konuşmasında “ Orman köylülerimizin işlendirilmesi açısından bölgede yoğun olarak bulunan  defnenin üretilerek ekonomiye kazandırılmasını ve ek geçim kaynağı olmasını hedefledikleri  bu amaçla defne sürgünü üretiminde karşılaşılan sorunlar ile defne yaprağı tedarikçileri, işleme ve kurutma tesisleri yetkililerin talep ve önerilerini dinlemek alınması gerekli önlemleri alarak üretimin azami seviyeye çıkması için bu toplantıyı düzenlediklerini belirtti. Türkiye’ de en yoğun çalışan mühendis gurubunun orman mühendisleri olduğunun altını çizen Sn. Beyazlı gücünün üstünde sorumluluk taşıyan insanlarız. Vatandaşlarımıza karşı hangi iş olursa olsun, şeffaflıktan, samimiyetten ve dürüstlükten taviz vermeyeceğiz. Anadolu insanı vakurluğuna yakışır hareket ederek kimin ne dediğine değil ne demek istediğine bakacağız. Ortak akıl ile hareket edeceğiz ve defne üretimini artırarak ülkemize faydalı olacağız çünkü bizim işimiz bu” dedi.

İki oturumlu gerçekleşen toplantıda soru cevap şeklinde gerçekleşen birinci oturumda defne işleme ve kurutma tesis yetkilileri ile tedarikçilerin talep ve önerileri irdelendi. Bölge Müdürlüğü idari kadrosunun katıldığı ikinci oturumda ise tüm katılımcılar tek tek söz alarak “Defneden Faydalanma Mevzuatı  ve Tekniği, Defne Üretimi ve Ortalama Verim, Defne Yaprağı Hasat ve Satışında Sorunlar, Defnenin Bölgemiz Ekonomisindeki payı, Defne Üretiminin Sosyo-Ekonomik Boyutları, Kapasite Geliştirme Bileşeni Temaları, Yerel Uygulamalar Bileşeni Temaları” konularında diğer katılımcılara aktardılar. Yapılan değerlendirmenin ardından toplantı sona erdi" ifadeleri kullanıldı.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2018, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER