“Değişmeyen Tek Şey Dönüşümdür”

Öğrenciler ‘Sıfır Atık’ Projesi Kapsamında Kozlu’da ‘Yeşil Dönüşüm’ Başlattılar

“Değişmeyen Tek Şey Dönüşümdür”

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde, bölge genelinde çevre bilinci oluşturarak ‘yeşil ve çevreci bir üniversite’ misyonu çerçevesindeki çalışmalar ve projeler artarak devam ediyor.
Çevreye duyarlılık, atıkların dönüşümü ve doğaya kazandırılması, doğanın korunması ve doğa dostu uygulamaların sürdürülebilir kılınmasında en önde gelen üniversitelerden biri olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde, bölge genelinde çevre bilinci oluşturarak ‘yeşil ve çevreci bir üniversite’ misyonu çerçevesindeki çalışmalar ve projeler artarak devam ediyor.

Sıfır Atık’ kapsamında,  atıkların dönüşüme kazandırılmasını önemseyen, geri dönüşümü geleneksel hale getiren Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesindeki çevre dostu uygulamalardan biri de 13 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirildi. Bu bağlamda, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 3. Sınıf II. Öğretim öğrencileri ‘sıfır atık’ bilinciyle Kozlu ilçesinde Değirmenağzı Plaj bölgesinde ‘Sıfır Atık İçin Sil Baştan’ isimli proje ile atıkların dönüşüme kazandırılmasında aracılık ettiler. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Kayhan Kafalı’nın danışmanlığını üstlendiği bu çevre projesi kapsamında, öğrenciler aynı gün Kozlu İlçesi Kılıç Mahallesi’nde bulunan çocuk parkının çevre düzenlemesini yaptılar.

Kozlu Belediyesi personeli eşliğinde parkın etrafına çeşitli süs bitkileri ve fidanlar diken öğrencilerimiz, projeyi yakından izleyen vatandaşlara da ‘sıfır atık’ projesi ile ilgili bilgilendirmede bulundular  “Değişmeyen Tek Şey Dönüşümdür” temasıyla hareket eden öğrenciler, gün sonunda yeşillendirdikleri çocuk parkına,   isimlerinin ve ‘sıfır atık’ ile ilgili bilgilerin bulunduğu bir tabela astılar.
 

Gündem

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2019, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER