Delege Protesto Etmedi

Delege Protesto Etmedi

Delege Protesto Etmedi

İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Şükür Küçükali, Cuma günü gerçekleştirilen İYİ Parti Merkez İlçe 1.Olağan Kongresi için değerlendirmelerde bulundu. Kongrenin çok verimli geçtiğine dikkat çeken Küçükali, delegelerin herhangi bir tepkisinin veya protestosunun olmadığına dikkat çekti. Yerel seçimde dahil her seçimde iddialı olduklarına dikkat çeken Küçükali, “Cumhurbaşkanı seçimlerini kazanıp parlamenter sisteme geri döneceğiz” dedi.
“DELEGENDEN TEPKİ YOKTU”
130 delegeye sahip İYİ Parti Merkez İlçe Başkanlığı’nda kongrede sadece 55 oy çıkmasının protesto anlamı taşımadığına işaret İYİ Parti Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Şükür Küçükali, “Delegelerin protesto ettiğine yönelik herhangi bir durum söz konusu değil. Orada oy kullanmadan önce delegeler imzalarını attı ancak beklemeden, oy kullanmadan salondan ayrıldı. İlk kongre ve yeni bir parti olduğu için insanlar oy kullanıp kullanamayacağını bilemedi. Biz divan olarakta insanları uyarmadık. Yani oy kullanılacak, böyle bir yeni seçim olacak şeklinde uyarılarda bulunmadık. İnsanlar liste okununca kongre bitti zannedip salondan ayrıldılar. Protesto olsa ilçe başkanımız salonu terk ederdi bir kere” dedi.
“PARLAMENTER SİSTEME DÖNECEĞİZ”
Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanarak parlamenter sisteme geri döneceklerini belirten Küçükali, “Orada birlik ve bütünlük içinde kongremizi gerçekleştirdik. Delegenin protestosu yönünde değerlendirme yanlış bir değerlendirme olur. Hayır kesinlikle tepki havası salonda yoktu. Çok güzel bir kongre gerçekleştirdik. Muazzam bir kongre oldu. İlçe Başkanlığını bırakan Fatma Gülay’ın bir tepkisi mi vardı? Hayır. Sayın Gülay ayrıca üst kurul delegeliğinin en başında yer alıyor. Bu bir görev değişikliğidir. AK Parti İstanbul İl Başkanlığında ne oldu? Gece telefon ettiler sabah istifa etti. Biz her seçimde iddialıyız. Cumhurbaşkanlığını kazanacağımıza ve parlamenter sisteme döneceğimize inancım tamdır” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2018, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER