Demirsu'dan işçi alımı açıklaması

Demirsu'dan işçi alımı açıklaması

Demirsu'dan işçi alımı açıklaması

Zonguldak Çalışma ve İşkurumu (İŞKUR) İl Müdürü Gönül Demirsu, TTK’ya alınacak 500 işçi ve toplum yararına alınacak 300 kişi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Demirsu yaptığı açıklamada, Türkiye Taşkömürü Kurumuna 500 kişi ve toplum yarari programına da 300 kişinin alınacağını belirterek şunları söyledi; “ilimize alınacak istihdamla ilgili tüm başvurularda Türkiye iş kurumuna müracaat edilmesi gerekiyor. Kurum olarak tüm başvurular bizden geçecek. Türkiye Taşkömürü Kurumuna daha önce bin kişi alınmıştı ve 500 kişi daha alınacak. 500 kişinin alımı ile ilgili Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan her hangi bir yazı gelmedi. Yazı geldiği andan itibaren ilana çıkacağız ve bu ilan süresi beş gün olacaktır. Başvuru sonucunda daha önce alınan bin kişi prosedürü bu 500 kişilere uygulanacaktır. Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmede işçi alımının Nisan ayı içerisinde olacağı konusunda hemfikir olduk. Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan yazı geldiği andan itibaren kamuoyunu bilgilendireceğim.”

“VALİ ERDOĞAN BEKTAŞ İLE GÖRÜŞECEĞİM”

Diğer yandan toplum yararına çalışma programı (TYP) kapsamında 300 kişi alınacağına değinen Demirsu; “Alınacak 300 kişi çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında altı aylığına istihdam edilecektir. Bunun alt yapısını hazırlıyoruz. Haziran ayında son bulacaktır. Hangi kurumlara alacağımız konusunda herhangi bir program yapmadık. Vali beyle görüştükten sonra karar vereceğiz. Belediyeler ve diğer kamu kurum kuruluşları olabilir. Nisan ayı içerisinde bu konu kesinleşecek” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2019, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER