Demirsu'dan önemli bilgilendirme...

Demirsu'dan önemli bilgilendirme...

Demirsu'dan önemli bilgilendirme...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 100 Günlük İcraat Programı kapsamında, Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül DEMİRSU açıklamalarda bulundu. Demirsu; “Kurumumuz faaliyetleri ile ilgili tüm program ve projelerimiz hakkında vatandaşlarımıza ve tüm paydaşlarımıza ulaşmak amacıyla, uygulamaya konulan projelerle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek istiyorum.” dedi

Demirsu İş’e İlk Adım Projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Demirsu; “Genç işsizliğinin azaltılması, üniversite mezunu gençlerin istihdamının sağlanması ve nitelikli işgücü talebinde bulunan işverenlerin de aradığı özelliklere sahip elemanları istihdam edebilmelerini sağlamak amacıyla  İşe İlk Adım Projesi 100 günlük eylem planı kapsamında hayata geçirildi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip  Erdoğan  tarafından kamuoyuna açıklanan “100 Günlük Eylem Planı” kapsamında hayata geçirilen “İşe İlk Adım Projesi” ile üniversite mezunu 18-29 yaş aralığındaki gençlerin 6 aya kadar olan işbaşı eğitim programına alınarak mesleki deneyim kazanmalarını sağlıyoruz. Proje sayesinde, yüksekokul veya fakültelerden son iki yılda mezun olan 18-29 yaş aralığındaki gençlerimizi mezun oldukları alanlarda 6 aylık işbaşı eğitim programına alarak mesleki deneyim ve tecrübe kazanması amacımızdır. Sektör kısıtlaması olmadan 6 aylık program sonrasında işverenlerden bu kişileri mevcut işbaşı eğitim programlarındaki gibi 6 ay boyunca istihdam etmesi, akabinde işbaşı eğitim programı sonrasında katılımcıların işveren tarafından istihdamının sağlanması hedeflerimiz arasındadır.” şeklinde konuştu.

“KURSA GİDEN KADINA 400 TL BAKICI DESTEĞİ”

Demirsu, “Yine bir başka destekle de sanayi sektöründeki mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki işbaşı eğitim programlarına katılan ve 2-5 yaş arasındaki çocuğu kreşe veya gündüz bakımevine devam eden kadınlarımız, kurs veya program süresince aylık 400 TL bakım desteğinden de  yararlandırılacak. “ şeklinde konuştu. Çalışan anne Teşviklerden yararlanmak için çocuğa ait nüfus cüzdanıyla, kreş ve gündüz bakımevi faturasının gerektiğini söyleyen İl Müdürü Gönül DEMİRSU  Sicil Numarasının yer aldığı belgeyle birlikte kurs-programı düzenleyen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne veya hizmet merkezlerine müracaat edilmesi gerektiğini vurguladı. 

“İŞ’TE ANNE”

Hedef kitle içerisinde yer alan kadınların Kurumumuz tarafından düzenlenecek mesleki eğitim kurslarına veya işbaşı eğitim programlarına yönlendirileceğini de ek olarak belirten Demirsu sözlerini şöyle sonlandırdı; “ Projeden yararlanan kadınlara kursa veya programa devam ettikleri günler için günlük 70 TL tutarında kursiyer veya katılımcı zaruri gideri ödeneceğini, İşte Anne Projesi kapsamında sunulan destekten; kadın sığınma veya konukevlerinde kalan kadın kursiyer/katılımcılar öncelikli olmak üzere Genel Müdürlük tarafından belirlenecek gruplar içerisinde yer alan kadınların da  yararlandırılacağını belirtti.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2018, 14:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER