Demirtaş, 6 bin 500'de diretiyor

4 ARALIK DÜNYA MADENCİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN!

Demirtaş, 6 bin 500'de diretiyor

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş,4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. CHP’li Demirtaş mesajında şunları ifade etti:

HAYATIMIZIN HER ALANINDA MADENCİNİN ALINTERİ VAR!

Madenciler canları pahasına dünyanın en zor, en ağır,en tehlikeli işini yapıyor, yeraltındaki zenginlikleri insanlığın hizmetine sunuyor. Bugün hayatımızda elimizi attığımız her alanda madencilerimizin alınteri, emeği var. Sanayinin dolayısıyla ekonominin temel çarklarının dönmesini sağlayanlar madencilerimizdir. Ancak bugün hala daha emeğe, insana değer verilmemekte, denetimsiz, kaçak, iş güvenliğinin hiçe sayıldığı ocaklarda, madencilerimiz hayatını kaybetmektedir.

TAŞ KÖMÜRÜ STRATEJİK ÜRÜN!

Türkiye’de kömür denince akla Zonguldak gelir. Çünkü Zonguldak, taş kömürünün başkenti, binlerce Zonguldaklı ailenin geçim kaynağı, işi, aşıdır. Bu nedenle kömür  özellikle Zonguldak halkı için bir kat daha önemli ve anlamlı olmuştur. Taş kömürü rezervleri Zonguldak havzasında yer almaktadır. Zonguldak’ın bugün tespit edilen 1.5 milyar tonluk taş kömür rezervi bulunmaktadır. Kömür dünyada ve ülkemizde stratejik öneme sahip enerji kaynaklarından biridir. Artan enerji ihtiyacı ile birlikte yüksek kalorili ve koklaşabilme özelliği olan taş kömürünün önemi bir kat daha artmaktadır. Ancak taşıdığı bu öneme rağmen Türkiye Taşkömürü Kurumu atıl hale getirilmek istenmekte işçi açıkları bir türlü giderilmemektedir.

TTK’YA 6 BİN 500 İŞÇİ ALIN!

Türkiye Taşkömürü Kurumu, artan enerji ihtiyacı, enerjideki dışa bağımlılık ve milli kaynakların değerlendirilmesi göz önüne alındığında el üstünde tutulması gereken bir kurum iken bugün işlevsizleştirilmeye çalışılmasını kabul etmek mümkün değildir. TTK, Türkiye’nin ihtiyacı olan koklaşabilir taşkömürünü verimli ve etkin şekilde çıkarabilecek tek kurumdur. Bu nedenle TTK’nin işçi açıkları biran önce giderilmelidir. 14 bin norm kadrosu olan TTK’nın 1 Kasım 2018 tarihi itibarıyla işçi sayısı 7 bin154’e düşmüştür. Seçimlerden önce Zonguldak’ta TTK’ya 1500 işçi alınacağı vaadinde bulunanlara bir kez daha sesleniyoruz: Türkiye Taşkömürü Kurumu da, madencilerimizi de Türkiye’nin yüzakıdır. TTK’nın 6 bin 500 işçi açığı derhal kapatılmalıdır.

TÜM MADEN ŞEHİTLERİNİ SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUM!

İşçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğimizi bir kez daha yineliyor, iş cinayetlerinde can veren tüm maden şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anarken, yerin yüzlerce metre altında, maden ocaklarında zor koşullarda  kazma sallayan tüm madencilerimizin 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nün kutluyorum.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2018, 00:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER