Demirtaş'a 'Günah' Kapıcı'ya 'mübah'!

Demirtaş'a 'Günah' Kapıcı'ya 'mübah'!

Demirtaş'a 'Günah' Kapıcı'ya 'mübah'!

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Metin Soydaş, bir muhtara küfürü ettiği iddia edilen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş’a tepki gösteren Ak Parti Milletvekillerine ‘Demirtaş üzerine’ hassasiyetle yaklaştıklarını ancak Zonguldak basınına hakaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı’ya sessiz kalmalarına sert tepki gösterdi. Başkan Soydaş açıklamasında, “Pkk sempatizanı olduğu iddia edilen okul müdürünün asaleten göreve atanması karşısında da aynı hassasiyeti beklerdik. Zonguldak’ın nefes almasını sağlayacak projelerin hayata geçmesinde yaşanan aksaklıklarda, okul müdürü ve müdür yardımcısının yapmış olduğu büyük vurgunda, sudan sebeplerle görevlerinden açığa alınan müdürlere yapılan zulüm ve baskılarda da bu hassasiyeti görmek isterdik. Bu ve buna benzer bir çok hassas konuda sessiz kalan iktidar partisi milletvekillerimizin, Özel İdare Genel sekreteri söz konusu olduğunda gösterdiği duyarlılık bizleri gerçekten ciddi anlamda şaşırttı. Özel idare genel sekreterine gelince günah ve kusurlu görülen şeyler, diğer bürokratlara gelince mübah mı görülmektedir?” dedi.

“BASINA ÇİRKİN SALDIRIDA GÖRMEK İSTEDİK”
AK Parti Milletvekillerinin Demirtaş için gösterdiği tepkiyi İl Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı’ya göstermediğini belirten Başkan Soydaş, “İl Mili Eğitim Müdürlüğü’ne vekaleten bakan Murat Kapıcı’nın basın mensuplarına hakaretlerine sessiz kalan sayın İktidar partisi İl Milletvekilleri, İl Özel İdare Genel sekreteri Recep Demirtaş’ın muhtarımıza küfür ettiği iddiası karşısında ise ard arda kınama mesajları yayınladılar. İktidar partisi İl milletvekillerimiz Sayın Hamdi Uçar ile başlayan kınamalar zinciri, Sayın Ahmet Çolakoğlu ve Sayın Polat Türkmen ile devam etti. Belli ki Recep Demirtaş ve İl Özel idare ile ilgili ayrı bir hassasiyetleri bulunmaktadır. Şahsen biz aynı hassasiyetlerini basın mensuplarına yapılan çirkin saldırıda da görmek isterdik” dedi.
“DEMİRTAŞ OLUNCA MÜBAH GÖRÜNÜYOR”
Recep Demirtaş konusunda milletvekillerinin gösterdikleri tepkiye ‘Şaşırdıklarını’ dile getiren MHP’li Soydaş, “Pkk sempatizanı olduğu iddia edilen okul müdürünün asaleten göreve atanması karşısında da aynı hassasiyeti beklerdik. Zonguldak’ın nefes almasını sağlayacak projelerin hayata geçmesinde yaşanan aksaklıklarda, okul müdürü ve müdür yardımcısının yapmış olduğu büyük vurgunda, sudan sebeplerle görevlerinden açığa alınan müdürlere yapılan zulüm ve baskılarda da bu hassasiyeti görmek isterdik. Bu ve buna benzer bir çok hassas konuda sessiz kalan iktidar partisi milletvekillerimizin, Özel İdare Genel sekreteri söz konusu olduğunda gösterdiği duyarlılık bizleri gerçekten ciddi anlamda şaşırttı. Özel idare genel sekreterine gelince günah ve kusurlu görülen şeyler, diğer bürokratlara gelince mübah mı görülmektedir? Kim olursa olsun, hangi bürokrat olursa olsun, temsil ettiği kurumun saygınlığına gölge düşürme hakkı yoktur. Recep bey gerçekten böyle bir kusur işledi ise derhal özür dilemelidir. Hatadan dönmekte bir erdemliliktir. Değil muhtarlarımıza sade bir vatandaşa bile argo kelime kullanmak Devletin bürokratına yakışmamaktadır” ifadelerini kullandı.
“DOĞRU KİŞİYE, KURUMLARA GÖRE DEĞİŞMEZ”
Aynı hassasiyeti milli eğitim konusunda göstermelerini gerektiğinin altını çizen Başkan Soydaş, “İktidar partisi milletvekillerimizin de Özel idare konusunda gösterdiği hassasiyeti genele yayması gerekmektedir. Doğru tekdir. Kişiye ve kurumlara göre değişmemelidir. Aksi takdirde toplumumuz Özel idareye gösterilen hassasiyetin altında başka nedenler aramaya başlayacaktır. Sayın milletvekillerimizin hesap sorma noktasında daha şeffaf ve adaletli olmalarını kamuoyu adına kendilerinden talep etmekteyiz” dedi.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2018, 18:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER