DEMİRTAŞ, “TARİHİMİZDE SİLİNMEZ BİR YERİ VAR!

LOZAN ZAFERİ’NİN MİMARI, İSMET İNÖNÜ’YÜ SAYGIYLA ANIYORUM!

DEMİRTAŞ, “TARİHİMİZDE SİLİNMEZ BİR YERİ VAR!


CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş,2’,inci Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Halk Partisi 2’inci Genel Başkanı İsmet İnönü’nün vefatının 46’ıncı yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı yayınladı. Ünal Demirtaş mesajında şunları ifade etti;

TARİHİMİZDE SİLİNMEZ BİR YERİ VAR!

 Ulusal Kurutuluş Savaşımızın kahramanı, 2’inci Cumhurbaşkanımız ve partimizin 2’inci Genel Başkanı olan İsmet İnönü, tarihimizde silinmez izler bırakmış, büyük bir devlet adamıdır.

Birinci ve İkinci İnönü Savaşları’nı kazanarak, yalnız düşmanı değil milletin makus talihini de yenmiştir. İsmet İnönü, Lozan Barış Antlaşması’ndaki dik duruşu ile ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlüğünden asla taviz verilemeyeceğini göstermiş, bu yönüyle de Lozan Zaferi’nin mimarı olarak tarihteki haklı yerini almıştır. İsmet İnönü, diplomasi ve siyaset başarısıyla Türkiye’yi İkinci Dünya Savaşı’na sokmamış, ulusumuzun başka acılar yaşamasını da bu sayede engellenmiştir.

BİR MEMLEKETTE, NAMUSLULAR, NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMADIKÇA, O MEMLEKETTE KURTULUŞ YOKTUR!

Askeri ve diplomatik başarılarının yanında siyasal alandaki demokrat kişiliği ile de ön plana çıkan İsmet İnönü çok partili hayata geçişi sağlamıştır. İsmet İnönü’nün cesaretle attığı adımlar sonucunda ülkemizdeki demokratik, bağımsız ve özgür yapının temeli atılmıştır. Bu yönüyle de İsmet İnönü Türk demokrasi tarihinde yerini almıştır.

Sahip olduğu birikim ve donanımı, mütevazı kişiliği ile birleştirmeyi başarabilen, vatan sevgisini her şeyin üstünde tutan anlayışını bir an bile kaybetmeyen önemli siyasetçi İsmet İnönü’nün “Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur” sözü bugün daha anlamlı ve önemlidir. Memleketin tüm kaynaklarını kişisel çıkarları doğrultusunda talan edenlerle, İsmet İnönü’nün sözünde belirttiği gibi namuslu, cesur vatanseverler olarak her zaman mücadele edeceğiz.

Devlet adamlığı, temiz ve ilkeli siyasi anlayışı ile her zaman örnek alınacak olan,2’inci Cumhurbaşkanımız, partimizin 2’inci Genel Başkanı, Kurtuluş Savaşı’nın kahramanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı, Lozan Zaferi’nin mimarı İsmet İnönü’yü aramızdan ayrılışının 46’ıncı yılında büyük bir saygı, şükran ve minnetle anıyorum”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2019, 13:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
emo
emo - 4 yıl Önce

inönü atatürke altarnatif olsun diye kurgulanmış sahte bir kahramandır atatürkün tüm savaşları ne zaman kiminle nerede kaç şehid verdi isimleri dahi kayıt altındaiken 1 ci 2 ci inönü savaşı diye öne sürülen byle bir saval hiç olmamış amaç milleti atatürke karşı sorgulamak ama yemezler zaten12 adaları yunana akıl kaarı olmadan alın diyen bu adam değilmi şimdi tutmuşlar libyada ne işimiz var diyorlar

SIRADAKİ HABER