DEMİRTAŞ, VERİLEN CEVABIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ!

DEMİRTAŞ, VERİLEN CEVABIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ!

DEMİRTAŞ, VERİLEN CEVABIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ!

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, TBMM Başkanlığına, Çaycuma Havaalanında sürekli aksayan iç hat uçuşları ile ilgili olarak  soru önergesi verdi. Önergeyi yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan Çaycuma Havaalanın iç hat uçuşlarına kapatılmasına yönelik bir planlama olmadığını belirtti. Bakanın verdiği yanıtı değerlendiren CHP’li Demirtaş şunları ifade etti;

 “Çaycuma Havaalanı, sadece Zonguldak’ın değil, Batı Karadeniz’in ekonomisi ve ulaşımı açısından da çok önemli bir havalimanıdır. Bu nedenle Zonguldak’ın muhalefet ve iktidar milletvekilleri başta olmak üzere, Zonguldak’taki tüm ticaret odaları, sivil toplum örgütleri, Zonguldak bürokrasinin girişimleri neticesinde, Çaycuma Havaalanı’nın eksiklerinin tamamlanması  için çaba sarf ettik. Bu çabaların sonucunda yağışlı havalarda uçakların güvenli iniş yapmasını sağlayan ILS cihazı takıldı.

YOĞUN TALEP OLDU!

 Mayıs 2019’da Zonguldak Havalimanı’ndan THY iç hat seferlerini başlattı. Başlangıçta yapılan düzenli seferler bölgede yaşayan vatandaşlarımız açısından havayolu ulaşımının önemli bir ihtiyaç olduğunu ortaya koydu. Devlet Havameydanları verilerine göre; 2019 yılı Zonguldak Havalimanı istatistiklerinde iç hat yolcu sayısı, 8 ayda, 20 bin 911 kişi ile yüzde 65 ( bazı aylarda bu oran %75-%80’lere ulaşıyor),dış hat yolcu sayısı ise 7 bin 926 kişi ile yüzde 93 gibi yüksek oranlara ulaştı.

UÇUŞLARDAKİ DÜZENSİZLİK VATANDAŞI MAĞDUR ETTİ!

Ancak zaman içinde uçuşlarda düzensizlikler ve aksaklıklar yaşanmaya başladı. Seferler umulmadık zamanlarda, beklenmedik şekillerde ertelenmiş ya da iptal edildi. Başlangıçta düzenli olan seferlerin zaman içinde düzensizleşmesi, uçuşlarda aksaklıklar yaşanması, bir sebep belirtilmeksizin uçuş erteleme ve iptallerin fazlalaşması, Zonguldak kamuoyunda Türk Hava Yolları’nın Zonguldak uçuşlarını kaldıracağı yönündeki şüpheleri ve kaygıları ortaya çıkardı. Zonguldak kamuoyunda uçuş erteleme ve iptalleri sonucunda düşecek olan yolcu sayısının bahane edilerek havaalanının iç hat seferlerinin yeniden durdurulacağı yönündeki şüpheler kuvvetlendirdi.

VERİLEN CEVABIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ!

Vatandaşlarımızın yaşadığı bu mağduriyeti ve Zonguldak kamuoyunda havalimanının kapatılacağına dair kaygıları, bir soru önergesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na ilettim. Sayın Bakanın, Havalimanının kapatılmayacağına dair verdiği cevap da son derece memnuniyet vericidir. Umuyorum ki bundan sonra, iç hat uçuşları, güvenlik gereği olanlar hariç olmak üzere düzenli bir şekilde yapılır ve vatandaşlarımız da mağdur olmaz. Biz havalimanı ile ilgili tüm gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2020, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER