Demirtaş, Zonguldak'ın kurtuluş yıldönümü kutladı

ZONGULDAK’IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU VE UZUN MEHMET’İ ANMA GÜNÜ KUTLU OLSUN!

Demirtaş, Zonguldak'ın kurtuluş yıldönümü kutladı

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş 21 Haziran Zonguldak’ın Kurtuluşu ve Uzun Mehmet’i Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Ünal Demirtaş mesajında; “21 Haziran 1921, Zonguldak’ta işgalci güçlere karşı verilen mücadelenin zaferle sonuçlandığı gündür. Aynı zamanda 21 Haziran, kentimizin ekonomisinin temeli olan taş kömürünü bulan Uzun Mehmet’i andığımız gündür” ifadelerine yer verdi.

CHP’li Demirtaş mesajında şunları belirtti;

“Türk halkının bağımsızlık ve özgürlüğüne sahip çıkmak için ortaya koyduğu azim ve kararlılığın en cesur örneklerinden biri Zonguldak’ta verilmiştir. Fransız işgalcilere karşı kahramanca mücadele edilmiş, düşman esaretine son verilmiştir. Bu önemli gün aynı zamanda taşkömürünü bulan Uzun Mehmet’i anma günüdür. Taşkömürü Zonguldak’ın aşı, ekmeği, kentimizdeki ekonomik ve sosyal kalkınmanın temelini oluşturan milli servetimizdir. Taşkömürü hem Zonguldak’ın kalkınmasında hem de ülke ekonomisinin lokomotifi olan ağır sanayide önemli bir yere sahiptir. Her konudaki engin öngörüsü ile dünyaya örnek olan Mustafa Kemal Atatürk de Zonguldak’ın ve taşkömürünün önemini “Zonguldak’ın derin toprakları altındaki Maden-i Serveti ne kadar kıymetli ise bizim nazarımızda Zonguldak da o kadar çok kıymetli bir vilayetimizdir” sözleri ile ifade etmiştir. Nitekim, Zonguldak’ın Cumhuriyet’in ilk ili olması da, bu önemin göstergesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimiz, gazilerimiz ile 1829’da kentimizin ve ülkemizin, ekonomik, sosyal kalkınmasına sağladığı büyük katkı ile ayrı bir yeri olan ’kara elması’ bulan Uzun Mehmet’i saygı, şükran ve rahmetle anıyor, Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümünü kutluyorum.”

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2020, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER