Demokrasi gazilerine övünç madalyası verildi

Demokrasi gazilerine övünç madalyası verildi

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, 15 Temmuz 2006 tarihinde FETÖ (PYD) tarafından gerçekleştirilen kalkışmada demokrasi gazilerine övünç madalyaları takdim etti. 

Vali Bektaş tarafından Demokrasi gazisi Tuncer Arslan, Halil İbrahim Akkaya ve Ramazan Çil’e Cumhurbaşkanlığı övünç madalyası verildi. 

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen madalya törenine, Vali Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı yüzbaşı Ayhan kafalı, faal yardımcısı Ömer Bedrettin Sağsöz, Alay Komutanı Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Aile ve Sosyal Politikalar il müdürü Kemal Gümrükçü, Demokrasi gazileri aileleri katıldı.

Erdoğan Bektaş yaptığı konuşmada, “Bir 15 temmuz olayı yaşadık. 3. yılına giriyoruz. Gördüğünüz gbi arkadaşlarımız olayın içindeydiler, yaşadılar. Çok ağır bir olaydı. Teşebbüs edilen olayda çok ağır faturalar ödedik. 251 şehidimiz var. Şehitlerimize rahmet diliyoruz. Biz bunları yaşadık, olmamış gbi davranamayız. 251 insanımızı defnettik, kaybettik. Çok acılar yaşandı. tüm bunları unutmamamız gerekiyor ki başımıza bir daha böyle birşey gelmesin. Hala bu olayla mücadele ediyor bütün kurumlarımız. Hala da faturasını ödüyoruz.  Allah bir daha başımıza böyle bir olay vermesin. Şehitlerimizi her zaman anacağız, gazilerimize de sahip çıkacağız. Bu çerçevede 3 arkadaşımıza Cumhurbaşkanımızın tembih ettiği ‘Devlet Övünç Madalyaları’nı vereceğiz. Bu madalyalarla hem kendileri hem çocukları ömür boyu övünç duyacaklar. Kendilerini tebrik ediyoruz. Gazilik ve şehitlik herkese nasip olmuyor. Kendilerini kutlayarak Cumhurbaşkanımız adına madalyalarını takdim ediyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2019, 20:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER