Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi

Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi

Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi

Denetimli serbestlik temiz çevre projesi kapsamında 81 ilde aynı anda gerçekleşen etkinlik Zonguldak’ta da düzenlendi.
Zonguldak’ın Kozlu sahilinde düzenlenen etkinliğe Denetimli Serbestlik Müdürü Bekir Türkmen, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Pelin Ayşe yağız, Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ergi, Kozlu belediye Başkanı Ali Bektaş, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet metin Turanlı, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, İŞKUR Müdürü Gönül Demirsu, BEÜ Rektörü Mustafa Çufalı, Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can katıldı. 
Saygı duruşu, İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.
Denetimli Serbestlik Müdürü Bekir Türkmen konuşmasında, “Denetimli serbestlik ülkemizde geçmişi kısa olan bir kurum 13 yıllık bir kurum denetimli serbestlik esas olarak mahkeme karalarının yerine getirilmesi esas olmak üzere yükümlülerin toplum için de denetim, takip, eğitim ve iyileştirme faaliyetlerinin yerine getirildiği toplum temeline insanı bir uygulamadır. Denetimli serbestlik Müdürlüğümüz İl merkezimiz ve 7 ilçe olmak üzere il genelinde denetimli serbestlik hizmetlerinin yerine getirilmesi sağlanmaktadır. Bu hizmetlerin yerine getirilmesinde bizden desteklerini esirgemeyen Zonguldak Cumhuriyet Başsavcımız Hakan Yağız ve kurumlarımızın değerli yöneticilerine ayrı, ayrı şükranlarımı sunuyorum.
Bütün canlıların yaşayabilmesi için temiz ve sağlıklı bir çevreye ihtiyaç duyduğunun bahsiyle 26-29 ağustos tarihleri arasında Adalet Bakanlığımız ile Çevre Sağlık Bakanlığımız iş biriliğinde ülke genelinde denetimli serbestlik temiz çevre projesi hayata geçirilmiştir. Bu kapsamda 29 ağustos 2019 günü saat 11 ‘de Ankara ilimiz Gölbaşı İlçesi, Atatürk sahil parkında Adalet bakanımız Abdülhamit Gül ile Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Gurup’un katılacakları etkinlik düzenlenmektedir.
Bu etkinlikle eş zamanlı olarak bütün İl merkezlerinde denetimli serbestlik hükümleri ve il yöneticilerinin katılımı ile etkinlik düzenlenecektir.
İlimizde etkinlik ise Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı Denetim Müdürlüğü, Zonguldak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Kozlu Belediye Başkanlığımızın iş birliğinde Kozlu İlçemiz yürüyüş yolu, yeşil alan, mesire alanları ve toplam 5000m2 alan olmak üzere alanda protokolümüzün katılımı ve Denetimli Serbestlik hizmetlerin temel hedefi sizlerinde destekleriyle, Topluma güven verebilmek geleceğe umut olabilmek, temiz ve sağlıklı bir çevrenin oluşmasına katkı sağlamak ve en önemlisi insanlara faydalı olabilmektir. Katkı ve katılımlarınız için hepinize ayrı, ayrı teşekkür ediyorum saygılarımı sunuyorum” dedi.
Çevre ve Şehircilik İl Ayşe Yağız konuşmasında, “Çevre insanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkileri sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları fiziki, biyolojik, sosyal, ekonomik ve kültürel ortamdır. Çevrenin kirlenmesin de en büyük etmenlerden biri olan atık en basit tanımıyla kullanılmış atık, istenmeyen ve çevre için zarar oluşturan her türlü maddedir. İnsanlar ve canlılar ancak temiz bir ortamda yaşar.
Çevre temizliği günümüzde dünyanın en önemli sorunları arasındadır. Bu konuda önemler alınmakta, bilimsel çalışmalar yapılmakta ve yeni teşkilatlar kurulmaktadır. Bütün bunların temel amacı insanları çevre temizliği konusunda bilinçlendirmektir. Sürdürülebilir kalkınma çerçevesinde atıklarımızı kontrol altına almak gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir dünya oluşuma katkı sağlaması amacıyla Adalet Bakanlığı, Çevre Şehircilik Bakanlığı iş birliğinde bu etkinlik düzenlenmektedir. Şunu da özellikle belirtmem gerekli bugün yaptığımız temizlik çalışmaları ve farkındalık  oluşumu ne kadar önemliyse bundan daha önemli olan atık oluşumunu engellemek veya en aza indirgemektir. Katılımlarınız için teşekkür eder. Etkinliğimizin toplumsal farkındalık adına faydalı olmasını dilerim” dedi.
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş konuşmasında, “Benim ilçemi seçtiğiniz için teşekkür ederm. Benim ilçem zaten temiz ama temizi daha da temiz yapmak boynumuzun borcudur. Görevimiz, aslında temizliği Belediyeler değil insanlar yapar. Önemli olan insanlara çevre temizliğinin bilicini vermek ve çevre temizliğini yapmalarını sağlamaktır. Sıfır atık projesi harika bir proje bende size söz veriyorum Kozluyu tertemiz ve sıfır atık yapacağım” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağızve AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ergiye günün anlam ve önemini belirten tişört taktim ettiler.
Protokol ve denetimli serbestlik kapsamındaki vatandaşlar temizlik yeleklerini ve eldivenlerini giyerek çöp poşetleriyle Kozlu sahil yolundaki çöpleri topladılar.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2019, 19:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
Fenerli
Fenerli - 5 yıl Önce

Ülkemde çoook pislik varken Kozlu sahilinde poz vermek çocuklar bile inanmaz.Yapacak başka işleri yokmu?

SIRADAKİ HABER