DEVA PARTİSİ ZONGULDAK 1. OLAĞAN KONGRESİ BABACAN'IN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

DEVA PARTİSİ ZONGULDAK 1. OLAĞAN KONGRESİ BABACAN'IN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

DEVA Partisi Zonguldak Birinci Olağan Kongresi, Genel Başkan Ali Babacan'ın katılımı ile Dedeman Otel'de gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kongrede Divan seçimleri yapıldı.

DEVA Partisi Zonguldak İl Birinci Olağan Genel Kurulu Dedeman Otel'de gerçekleştirildi.

Kongreye Deva Partisi genel başkanı Ali Babacan, Deva Partisi Genel sekreteri Sadullah Ergin,  Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Genel Başkan Yardımcısı Arzu Kılıçlar, Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar, Genel Başkan Yardımcısı Doğan Şanlıoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Rıza Babaoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Uçar,  Merkez ve ilçe yöneticileri, diğer siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

Kongrenin Divan başkanlığını Kadriye Esra Argun yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından Faaliyet ve denetim kurul raporları okunarak oylandı.

FATİH KELEŞ: HIZLI BİR ŞEKİLDE KANUNLARIMIZI UYGULAMALIYIZ

DEVA Partisi İl Başkanı Fatih keleş kongrede yaptığı konuşmada, “İktidarın açtığı derin yaraların farkındayız.” Dedi. Konuşmasına İzmir depreminde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyerek başlayan DEVA Partisi İl Fatih Keleş şunları söyledi: “Kıymetli okuyucularımızın tensipleriyle partimizin il başkanlığına getirilmiş olduğunu bu günden bu yana büyük bir şeref duyduğumu, gururla partimizin bayrağını taşıdığımızı belirtmek isterim. Bir kez daha buradan huzurlarınızda bu görevi bizlere layık gördükleri için sayın genel başkanımız ve deva partisi kıymetli kurucularına teşekkürlerimi sunuyorum. Kıymetli Misafirlerimiz maalesef son günlerde ülkemizi yasa boğan İzmir depreminde kaybettiğimiz canlarımız için son derece üzgünüm Hepimizin başı sağ olsun. Birçok kardeşimiz göçük altında kalarak hayatını kaybetti ve biz deprem Ülkesiyiz. Artık hızlı bir şekilde ve ciddiyetle kanunlarımızı uygulamalıyız. İktidarın açtığı derin yaraların farkındayız. Deva Partisi olarak bu kişi bu kötü gidişe altını tersine çevirmeye kararlıyız. Zonguldak demokrasi ve Atılım Partisi yöneticileri burada aramızda Zonguldak emeğin başkenti olup, vücut bulmuş halidir. Karadeniz'in karaelmas’ı, Karadeniz'in Merkez üssüdür. Zonguldak helal kazancım kentidir. Karaelmas Yurdu bulunduğumuz bölgemizde taş kömürü bulan Uzun Mehmet’i rahmetle anıyorum.” 

KELEŞ: MÜCADELE EDECEĞİZ

Fatih Keleş ayrıca Zonguldakspor’un şu anda hak ettiği yerde olmadığını, Süper Lig'e çıkması için mücadele edeceklerini de sözlerine ekledi 

Kongrede İl Başkanı Fatih Keleş, DEVA partisi Genel başkanı Ali Babacan’a, konuşması öncesinde Zonguldakspor atkısı, Zonguldakspor forması ve ilimizi temsilen de madenci heykeli takdim etti.

ALİ BABACAN: HALKIN CEBİ YANIYOR

DEVA Partisi Genel başkanı Ali babacan, konuşmasında Türkiye ekonomisin şu anda içinde bulunduğu krizin sorumlusunun tek suçlusunun kötü yönetim olduğunu ifade etti. Kur artışlarının vatandaşın belini büktüğünü ve halkın alım gücünün düştüğünü belirten DEVA Partisi Genel Başkanı Ali babacan, şunları ifade etti: “DEVA Partisi bir ihtiyaç oldu. Halkımız istedi, seslendirdi ve DEVA Partisini kurduk.  Son 20 yılın en kötü dönemini geçiriyoruz. Ekonomimiz çok kötü. Dolar tüm para birimleri karşısında değer kaybediyor. Kendi para birimimiz ise dolar karşısında devamlı değer kaybediyor. Bunun tek yönetimi kötü yönetimdir. Yok kriz veya biz uğraşıyorlar olayı tamamen palavradır. Trakya bölgesinde gezi ve inceleme yaparken, Bulgaristan’dan gelen turistler leva bıraksın diye medet umuyoruz. Gelişmekte olan tüm ülkelerin parası değer kazanıyor. Ama Türkiye parası her geçen gün eriyor. Döviz tutulmaz halde. Dövizi artık tutamıyorlar. Bugün için rekabetçi kuru savunuyorlar. Bugün adına  rekabetçi kur isteyenler dövizdeki yüksek kuru savunuyorlar. Dövizde hükümet başarısızdır. Milletimiz her şeyi biliyor Döviz rezervlerini erittiler.  Zamanı gelince hesaplaşma günü onları bekliyor. Kur artınca  sevilmez. Biz üzülüyoruz. Kendi paramız pul oluyor. Kur artınca Adan Z ye her şeye zam geliyor. Kur demek, artış demek,  her mala zam demek. Halkın cebi yanıyor. Maaş yetmiyor. Enflasyon aldı başını gidiyor. Sokağa çıkınca aldığı ürün maaşı eritiyor. Esnafa soruyoruz yüzde 30 hatta 40 diyen var. TÜİK masa başı açıklama yaptığı gibi değil. Güvenilir ülke olma durumundan ve konumundan çıktık. Hayata pahalılığı can yakıyor. Dört kişilik bir ailenin geçinme şartı belli. Açık ve net. Vatandaş artık alım yapamıyor. Emekli ve işçi ve memur geçinemiyor. Maaş yetmiyor. Halkın alım gücü düşüyor.”

BABACAN: FAKİRLEŞİYORUZ

Kasayı dolu olarak bıraktığını ancak şimdi ibse kasanın boşal olduğunu ifade eden Ali babacan şunları kaydetti: “Biz boş aldığımız kasayı doldurduk. Dolu bıraktık. Şimdi ise kasa bomboş. Bu kaynakları har vurup harman savurdular. Bu hükümet artık yönetilmiyor. Fakirleşiyoruz. Korkarım ki bu kafa bu zihniyet devam ederse daha da çok fakirleşeceğiz. Yanlış zihniyette ısrar çok daha kötü nedenlerine yol açacaktır. Biz bu yanlışların bedelini ödemek istemiyoruz. Güven ortamı sağlanmalı. Bu yönetim ile güven kazanılamaz. Bu yönetim başta olduğu sürece yatırım yapılmayacaktır. Güven olmayınca yatırımcı gelmez. Dışarıdan yatırımcı gelmez. Güven olmayan ülkede işsizlik artar. Döviz artar. Fakirlik artar. Sizin göreviniz sabretmek değildir. Sizin göreviniz halkın refahını artırmaktır. Ülkeyi top yekun zenginleştirmektir. Gelir dağılımın adil olmasını sağlamaktır. Bu kötü yönetimi sonlandırmak için yol açıktık. Ülkeyi kurtaracağız. Merkez bankası başkanını ikinci kez görevden aldılar. Bu kendi hatalarını gizlemektir. Devlet sendikal halkalardan korkmaz. Sendikal haklar olmalı. Fındıkçının hakkı korunalı. Mazot , gübre zammı üstüne zam görüyoruz. Hayvancılık yeterince  desteklenmiyor.Zonguldak ‘ta büyük bir  potansiyel durum var. Üreticimizin ve çiftçimizin sesini duyuyoruz. Tersaneler ise iyi durumda değil.

BABACAN: ZONGULDAK’A VE TÜRKİYE’YE DEVA OLMAYA GELDİK

Zonguldak’a ve Türkiye’ye deva olmaya geldiklerini belirten DEVA Partisi Genel Başkanı Ali babacan sözlerine şu şekilde devam etti: “Filyos Projesi için her gün bir şey duyuyoruz. Ama yerinde sayıyor. Zonguldak için liman dahil altyapı yatırımlarının önemli olduğunu düşünüyoruz. Zonguldaklı nasıl üretsin? Bunu görüyoruz. Zonguldak için DEVA olacak projelerimizi geliştiriyoruz. İşsizlik çok önemli. Deniz şehri olmasına rağmen denizcilik gelişmiyor. Pandemi de Zonguldak en çok kayıp veren bir il oldu. Zonguldak’ın derdi çok devasını biliyoruz. Turizmi de açacağız. Gencimize iş sağlayacağız. Zonguldak’ın demokrasiye, ihtiyacı var. Biz DEVA olmaya geldik. Ülkemizde ki genç nüfus mutsuz. Daha çok umutsuz. Gençler bir hayat kuracakları konusunda umutsuz. Zonguldak’ın devası var. Ve biz hazırız.”

İL YÖNETİM KURULU:

İl Başkanı Fatih Keleş 1-Ramazan VURAL 2-Ünal KURT 3-Süleyman ÖZTÜRK 4-Nihat AKAN 5-İlhami BİLİCİ 6-İlhan AKTAŞ 7-Hakan TÜRKAN 8-İsmail ÇETİN 9-Hakan BERBER 10-Mert ÇOLBAN 11-Ramazan TAŞPINAR 12-Erhan KESKİN 13-Tolgay Han ÖZBİRİNCİ 14-Gülşah AZMAN 15-Kibariye SAYILI 16-Atilla GÜRBULAK 17-Mustafa ÇINAR 18-Tugay DELİKANLI 19-Engin KOÇAK 20-Ceren Demirbaş ÖNAÇ 21-Pelin KIZILHARABA 22-Samet ALBAYRAK 23-Seval BEŞER 24-Bilir BAYKAN 25-Hakime AĞRILI 26-Eren DİLAVER 27-Eda KARA 28-Şenol ÖZTÜRK 29-Hülya ÇEBİ 30-Eda

TERBIYIK İL DİSİPLİN KURULU 

1-Güven YİĞİT 2-İhsan PINAR 3-Ahmet Yunus ÇINAR 4-Erkut ÖZTÜRK 5-Ümit ERDUN

GENEL MERKEZ BÜYÜK KONGRE ÜST KURUL DELEGE 

1-Fatih KELEŞ 2-Ramazan VURAL 3-Orhan BOZKURT 4-Mustafa AĞLAR 5-Şerife Handan AKTİMUR

 


 

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2020, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER