DEVLETİ İHALE İLE SOYDULAR...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan soruşturma sonrasında kamu ihalelerine ayrı ayrı teklif veren ME-SA İnşaat Madencilik Hizmet San.Tic. Ltd.Şti, şirketi ile aynı adreste faaliyet gösterdiği tespit edilen AYDINHAN inşaat ve RECEP BEYTEKİN isimli firmalara 4 Kasım 2017 tarihinden itibaren tüm kamu ihalelerinden yasaklanma cezası geldi.

DEVLETİ İHALE İLE SOYDULAR...

Bu üç firmanın bugüne kadar kamu kurumlarından 158 trilyona yakın ihale aldığı ve aynı yöntemle devleti birçok defa dolandırdıkları tespit edildiği, bakanlık soruşturmasının da sürdüğü ifade ediliyor. Ayrıca bu üç firmanın 500’er milyarlık teminat mektuplarına da el konulduğu bildirilirken, teminat mektupları da aynı bankadan ve birbirlerine kefil olarak alındığı edinilen bilgiler arasında.

Diğer yandan yasak sonrasında Ereğli’de de aldıkları 15 trilyonluk Katı Atık Depolama ve Rehabilitasyon inşaatının ihalesi de iptal edildi. 4 Kasım 2017 tarihinde tüm kamu ihalelerinden yasaklanmasının ardından 8 Kasım 2017 tarihinde AYDINHAN firmasının adresteki kapı numarasının alelacele değiştirildi.

ME-SA İnşaat Madencilik Hizmet San.Tic. Ltd.Şti, firması ortaklarından Sabri Tığ, Cumhurbaşkanı ile Bayburt ziyareti sırasında görüşmek istedi ama görüşemediği de gelen bilgiler arasında.

 

Son günlerde Zonguldak’ın gündemine bomba gibi düşen kamu ihalelerinde usulsüzlük yoluyla devleti zarara uğratan firmaların iç yüzü gün gibi ortaya çıktı.

Önceki yayınlarımızda eski siyasetçileri ve yerel bir gazeteyi baskı unsuru olarak kullanarak kamu kurumlarından ihale temini yoluna gidildiğini manşetlerimize taşımıştık. Haberimiz sonrası gazetemize ulaşan bilgiler doğrultusunda devletteki ihale soygununun boyutu herkesi hayrete düşürdü.

ÜÇLÜ KUMPAS

ME-SA İnşaat Madencilik Hizmet San.Tic. Ltd.Şti,eski siyasetçileri ve basın yolu ile bürokratları baskı altına alarak bugüne kadar 50 milyon TL’ye yakın kamu kurumlarından ihale aldığını belgeleri ile yaptığımız haberlerle ortaya koyarken, yeni gelen bilgilerde ise bu rakamın çok daha fazla olduğu ortaya çıktı.

ME-SA İnşaat Madencilik Hizmet San.Tic. Ltd.Şti, inşaat firması yine aynı adres ve aynı kapı numarasında ikamet adresi bulunan diğer AYDINHAN inşaat ve RECEP BEYTEKİN isimli tüzel kişilik ile birlikte aynı ihalelere ayrı ayrı giderek usulsüzlük yaptığı ortaya çıktı.

Sicil gazetelerindeki adres bilgilerinde;

ME-SA İnşaat Madencilik Hizmet San. Tic. Lt. Şti. (Adres: Ontemmuz Mah. Alparslan Sok. No: 6 Merkez/Zonguldak)

AYDINHAN Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi (Adres: Ontemmuz Mah. Alparslan Sok. No: 6 Merkez/Zonguldak)

RECEP BEYTEKİN (Adres: Ontemmuz Mah. Alparslan Sok. No: 6 Merkez/Zonguldak)

Devletin yaptığı inceleme sonucunda ortaya çıkarılan bu kumpasta, bu üç firmanın da kamu kurumlarının ihalelerine girerek ihaleleri paylaştıkları ve bugüne kadar toplamda 158 MİLYON TL ihale aldıkları saptandı.

3 FİRMAYA DA DEVLET İHALE YASAĞI VERDİ

Yine devlet tarafından yapılan araştırma sonrasında üç firmaya 4 Kasım 2017 tarihinden itibaren bir yıl süreyle devlet tarafından yapılan tüm ihalelerden yasak verildi. Söz konusu firmalarla ilgili halen soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

4 Kasım 2017 tarihinde firma bilgilerinin üçünün de aynı olması ortaya çıkınca devletin tüm ihalelerinden yasak alınınca alelacele AYDINHAN inşaatın adres bilgisindeki No: 6 olan kapı numarası No: 58 olarak değiştirilerek 8 Kasım 2017 tarih 9447 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yine devleti yanıltma yoluna giderek durumu kurtarmak istediler.

TRİLYONLUK İHALELER

Bugüne kadar bu firmaların aynı ihalelere teklif vererek birçok ihale aldığı da ortaya çıkarken, özellikle Recep Beytekin ve ME-SA İnşaat Madencilik Hizmet San.Tic. Ltd.Şti, Özel İdare İçme Suyu ihalesi: 1 milyon 343 bin TL, Bülent Ecevit Üniversitesi bina inşaatı: 7 milyon 129 bin TL, Özel İdare Okul Yapım İşi: 5 milyon 129 bin TL, Özel idare bina yapım işi; 15 milyon 300 bin TL gibi bugüne kadar birlikte aldıkları da biliniyor.

ÜÇLÜ BANKA TEMİNATI

Bu üç firmanın teminat mektuplarını da yine birbirlerine kefil olarak aynı bankadan aldıkları da yapılan araştırma sonucunda ortaya çıkarken, bu üç firmanın teminat mektuplarına da devlet tarafından el konulduğu,bu temınat mektupları verilme aşamasındada bazı banka müdürlerinin bu tür muvazaa,( Danışıklılık-Hile)  işlemlerin içinde olduğu iddalar arasında olduğu bildirildi.

EREĞLİ KATI ATIK DEPOLAMA İHALESİ İPTAL

Ereğli’de yapımı planlanan Ereğli Katı Atık Depolama Alanı Rehebilitasyon inşaatı yapım işine yine bu üç firmanın birden ortak girerek 15 trilyon bedelle aldıkları ve sonrasında ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan tüm ihalelerden yasak kararı nedeni ile ihalenin iptal edildiği öğrenildi. Bu üç firmanın da bu ihaleye aynı anda katıldığı ve adres bilgilerinin aynı olduğu tespit edildiği de gelen bilgiler arasında.

SABRİ TIĞ, CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞMEK İSTEDİ

ME-SA İnşaat Madencilik Hizmet San.Tic. Ltd.Şti, ortaklarından Sabri Tığ, devletin yaptığı araştırma sonrasında, kamu ihalelerinin tümünden yasak cezasının alması ve teminat mektuplarına el konulması sonrasında, apar topar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bayburt ziyareti sırasında görüşmek için Bayburt’a gittiği ama görüşemeden geri döndüğü de aldığımız bilgiler arasında.

MEDYA BASKISI

ME-SA İnşaat Madencilik Hizmet San.Tic. Ltd.Şti,sahibi Sabri Tığ, Devrek İlçesinde çay ocağı işletirken, birden bire inşaat sektörüne atılma kararı vermiş ve eniştesinin sahibi olduğu inşaat firmasına ortak olmuştu. Sonrasında ise dönemin bazı siyasetçilerini ve kardeşi Ali Rıza Tığ’ın sahibi olduğu Pusula Gazetesi’ni baskı unsuru olarak kullanarak kamu kurum ve kuruluşlarından bu üç şirketin aldığı toplam ihale tutarı ise 158 milyon TL olduğu ortaya çıktı.

ZONGULDAK’TA SORUŞTURMA VAR MI?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan araştırmalar sonrasında usulsüzlük belirlenerek 4 Kasım 2017 tarihinde tüm ihalelerden men kararı verilen bu üç firma ile ilgili olarak Zonguldak adli kurumları ve emniyeti tarafından yürütülen herhangi bir soruşturma olup olmadığını kamuoyu merak ediyor.

ASIL BOYUTU BİLİNMİYOR…

Bu üç firmanın aynı bilgileri ile farklı kurumlar gibi ihaleye girerek kamu kurum ve kuruluşlarını siyasi ve medya baskısını da kullanarak daha hangi işlere imza attıkları ve usulsüzlüklerin boyutu araştırılırken, devlet zararının daha da büyük olduğu ifade ediliyor

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2020, 17:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yahya
Yahya - 6 yıl Önce

Bu nasıl bir soygun Gazeteciler polisin saldırısını kınayacagınıza bu şekilde olan gerçek haberleri ulusu muza duyurun,Ey Şerefli Türk polisi bu kadar belge varken bunlara yapılacak olan operasyon teşekkül halinde suç örgütü kurmaktan yapılmalımıdır.
Bizim paralarımız Zonguldak halkı sizde tepkisiz kalmayın

Kerım Yılmazcan
Kerım Yılmazcan - 6 yıl Önce

Bu haberciliktir

Ahmet ozdemırcan
Ahmet ozdemırcan - 6 yıl Önce

Haber Budur

Kemal kılıç
Kemal kılıç - 6 yıl Önce

Yazık yazık gerçekten yazık sayın değerli cumhuriyet savcılarımız lütfen bu konuları araştırın bu milletin hakkını kim yiyorsa gereğini Allah rızası için yapınız

Murat karlı
Murat karlı - 6 yıl Önce

Bir adreste 3 şirket vay be .bu ihaleleri veren daire müdürleri hiçmi tebligat adreslerine bakmamışlar bugüne kadar.geçmişde ne ihale alındıysa ve alınıyorsa eğer girdikleri ihalelere bu şirketlerde aynı teklif veriyorsa burda t ck kanunu n a göre ihaleye fesat karıştırma var ve bile bile daire müdürleri bu adreslere bakmıyorsa kurum ve kuruluşları aracılık etmekle dolandırıcılık var.vay vay vay

Şeydi Kandemir
Şeydi Kandemir - 6 yıl Önce

Polisin operasyon anını bekliyoruz

Nalan Guray
Nalan Guray - 6 yıl Önce

Haber doğrulukla belgeyle haber olur, Teşekkürler gündem67

Osman gündüz
Osman gündüz - 6 yıl Önce

Hilleli davranışlarla ihaleye fesat karıştırma sucu oluşuyor.türkceza kanunu 235 maddenin a bendi.şirketler aynı adreste ve ihalelere aynı ihalelere teklif verme ne güzel devleti soymaca..ah sayın Cumhurbaşkanım ah görün bu işleri .sabredin ama güzel şeyler olacak.


SIRADAKİ HABER