Dünya Çocuk Hakları Günü

Dünya Çocuk Hakları Günü

Dünya Çocuk Hakları Günü

Aile ve Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdürlüğü, “Çocuk Hakları” ile ilgili etkinlik düzenledi.
Aile ve Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdürlüğü, kuruma bağlı Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi ile birlikte Atatürk Kültür Merkezinde “Çocuk Hakları” ile ilgili etkinlik düzenledi.
Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen “Çocuk Hakları” programına Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Aile ve Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdürü Kemal Gümrükçü, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda durulmasının ardından istiklal marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi Eş Başkanı Yiğit Alpdemir, “Çocuk hakları sözleşmesi Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına dair sözleşme tarihte en geniş katılımlı insan hakları sözleşmesi olup çocuk haklarıyla ilgili yasal bağlayıcılığı olan ilk sözleşmedir. Sözleşmenin imzalandığı gün olan 20 Kasım “Dünya çocuk hakları günü” olarak kutlanmaktadır. Çocuk hakları sözleşmesinin Türkiye’deki izlenmesindeki sorumlu kurum Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüdür. Zonguldak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde de oluşturulan Zonguldak çocuk hakları komitesi görevli bir yetişkin temsilcisi rehberliğinde 18 yaş altında bulunan tüm çocukların katılım sağladığı ve bu alanda faaliyetlerini sürdüren büyük bir topluluktur” dedi.
Konuşmanın ardından Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi üyesi Rabia Sarıcı tarafından Kemal resitali sunuldu.
Keman Resitali sunumunun ardından Başöğretmen Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “Acı Ekmek Maden” isimli tiyatro gösterisi sahnelendi. Tiyatronun ardından protokol üyeleri çocuklara çiçek takdim etti.
Başöğretmen Atatürk Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni İsmail Pamuk, “Bugün 4 Aralık Madenciler Günü. Bizim oyunumuz madenle ilgiliydi. Madenlerimizi bu nedenle de anmış olduk. Hayatını kaybeden tüm madencilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olanlara güzel günler diliyorum. Bugün önemine binaen hem çocuk hakların kutladık hem de Madenciler Günü’nü kutladık” dedi.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2017, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER