Duyarlı vatandaşlar var...

Duyarlı vatandaşlar var...

Duyarlı vatandaşlar var...

Tüm dünyada ve ülkemizde etkili olan Corona virüsü salgına karşı azalan kan bağışı sebebiyle Türk kızılay'ına bağlı Kızılay Kan Merkezi ekipleri haftanın her günü şehir merkezinde kan bağışı kampanyası düzenlemeye başladı.

Vatandaşlar da kan bağış kampanyaları yoğun ilgi gösteriyor. Kızılay Kan Merkezi doktoru Mehmet Günaydın yaptığı açıklamada corona virüs salgını riskine karşı vatandaşların kan bağış oranında ciddi şekilde azalma olduğunu ancak hastanenin kan ihtiyacının artarak devam ettiğini belirtti. Kan ihtiyacını karşılamak için Kızılay Kan Merkezi olarak haftanın 7 günü artık şehir merkezinde ve ilçelerde kan bağış kabul ettiklerini ifade eden Dr. Mehmet Günaydın, vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulunarak şunları söyledi: "Dünyada ve ülkemizde yaşanan süreçlerden dolayı doğal olarak kan bağış sayılarında ister istemez bir düşüş oluyor.

Biz de bu süreçteki hastanelerdeki ihtiyaç olan kaliteye kadar haftada 7 gün aralıksız bir şekilde Zonguldak'tan herkezle ilçelerimizde kan bağış kampanyaları devam ettiriyoruz. Sağlığı yerinde olan vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Zonguldak Merkez'de ilçelerde aralıksız olarak kan bağış kampanyasında ekiplerimiz sahada. Bir ekibimizde Ereğli'de terminal içinde görev başıdalar.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2020, 16:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER