EBEVEYNLERİNİN TRAFİK POLİSİ OLDULAR, HATALARINDA KIRMIZI DÜDÜK ÇALDILAR

EBEVEYNLERİNİN TRAFİK POLİSİ OLDULAR, HATALARINDA KIRMIZI DÜDÜK ÇALDILAR

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü (ZEM) trafik polisleri ekipleri tarafından "Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük" kampanyası kapsamında çocuk yolculara kırmızı düdükleri teslim edildi. Düdükleri teslim alan çocuklar ebeveynlerinin her hatasında kırmızı düdüklerini çaldılar.

Araçta ebeveynleriyle birlikte yolculuk eden çocuklar aşırı hız, emniyet kemeri ve araç kullanırken cep telefonu kullanımı hususlarında kural ihlali yapan, sürücü konumundaki anne ve babalarını kırmızı düdüğünü çalarak uyardı.

Bilindiği üzere İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında; öğrencilerde Trafik Bilincinin Geliştirilmesi amacıyla  Bayram öncesinde 'Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük Projesi" protokolü imzalanmıştı.

Proje kapsamında yollarda oluşabilecek  ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının sayısını azaltmak ve kazaları önlemek  amacıyla  81 ilde 'Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük' projesi başlatılmıştı.

Türkiye çapında hayata geçirilen kampanya ile çocukların, ailelerinin yolculuk esnasındaki trafik ihlallerine bizzat müdahale etmesi, kendilerini bu konuda sorumlu hissetmesi ve aile bireylerini trafik kurallarına sanki birer trafik polisiymiş, fahri müfettişmiş gibi uymasını sağlamak adına sorumluluk bilinci kazandırılması ile proje kapsamında aileler üzerinde çocukların yaptırım etkisi kullanılarak, özellikle aşırı hız, emniyet kemeri ve araç kullanırken cep telefonu kullanımı hususlarında kural ihlali yapan, sürücü konumundaki anne ve babalar hedef alındı.
 

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2020, 20:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER