Eğitim-İş: "Şahin Ören haddini aştı"

Eğitim-İş: "Şahin Ören haddini aştı"

Eğitim-İş: "Şahin Ören haddini aştı"

Eğitim İş Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu yazılı bir basın açıklaması yaparak Türk Eğitim Sen Zonguldak Başkanını eleştirdi.
Türk Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Sayın Şahin Ören’in haddini aştığını belirten yönetim kurulu, haklarında yapılan açıklamaları kınadıklarını söylediler.

Yazılı açıklama şöyle:

Eğitim İş Sendikası Yönetim Kurulu olarak sendikamız hakkında açıklama yaparak, düşüncelerini açıklayan Türk Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Sayın Şahin ÖREN’in haddini aştığını düşünüyoruz.

Sendikamız genel kurulu tarafından ezici bir çoğunlukla sendika tüzüğüne aykırı hareketle örgüt disiplinine uymamaktan ihraçları kabul edilen eski üyelerimizin ihraçlarını sorgulamak Sayın Şahin ÖREN’in işi değildir. İhraçları genel kurulumuzca onaylanmış öğretmenleri sendikasına alarak onları savunabilir.

Bizler eğitim çalışanları sendikasıyız. Sendikamız içinde siyaset yapan üyelere alışkın değiliz. Sendikamız kimseden talimat almaz. Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değildir. Tam Bağımsız Türkiye ve Tam Bağımsız Sendika diyenlerin örgütü olmaya devam edecektir.

Örgütümüz içinde siyaset yapmaya çalışanları, disipline uymayanları yine ihraç edeceğiz. Bu tüzüğümüzden aldığımız bir güçtür. Tabii bunlar Sayın Şahin ÖREN’in vakıf olmadığı konulardır. Kendileri politik davranmayı, siyasete karışmayı, arka bahçe olarak verilen talimatları uygulamayı iyi bilir. Bağımsız davranmayı, talimat almamayı, sendikayı siyaset aracı olarak kullanmamayı bilmez. Bugüne kadar yapılan uygulama ve açıkladığı fikirlerden bunları anlıyoruz. İsterse ihraç edilen eski üyelerimizi gerçekten samimi ise Başkanı bulunduğu sendikasına bugün üye yapabilir.

Bu vesile ile Sayın Şahin ÖREN’in bu düşüncelerini ve sendikamız hakkında yaptığı açıklamaları kınıyor Başkanı olduğu Zonguldak Türk Eğitim Sen örgütünün büyük çoğunluğunun kendisinin bu düşüncelerine katılmadığını biliyoruz. Bir başka sendika hakkında görüş bildirinceye kadar kendi örgütü ile ilgilenmesini tavsiye ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2020, 23:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER