Ekmek kuyruğu.... Alan boşalıyor...

Ekmek kuyruğu.... Alan boşalıyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Zonguldak ziyaretinde bin 500 işçi sözü verilmişti. Yaklaşık 7 ay sonra ilk etapta 1000 ikinci etapta 500 işçi alımı yapılacağının duyurulmasının ardından ilk 1000 işçi alımı için başvurular bugün başlarken beş gün sonra sona erecek. Zonguldak için 700, Bartın 200 ve Karabükiçin 100 kontenjan ayrılırken, adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adrese göre Zonguldak, Bartın veya Karabük İş Kurumu İl Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor.

Vatandaşlar geceden İŞKUR İl Müdürlüğü önüne gelerek metrelerce kuyruk oluştururken, müracaatlar sabah mesai saati ile başladı.

Müracaat için kuyruk oluşturan gençlerle de bir araya gelen Zonguldak valisi Erdoğan Bektaş: “İşçi adaylarımıza seslenmek istiyorum. Başvurular yarın başlıyor, ayın 18'ine kadar devam edecek. 1000 maden işçisi alımı tamamı noter huzurunda kura ile yapılacak. Alo 170 üzerinden internet başvurusu da mümkün. Şartları taşıyan herkesin başvurusu kesinlikle alınacak. Her başvuranın bir kura hakkı olacak. Önceden başvurmanın hiçbir farklılığı olmayacak. Bu durumda başvurmak için acele etmenin, gece sabaha kadar sokakta beklemenin hiçbir anlamı yok. Bu yazılan bizim sözümüzdür. Biz buradayız. Lütfen kendimize zahmet etmeyelim. Sürecin madenci adaylarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Lütfen sözümüzü dikkate alınız. Gidiniz istirahat ediniz. Takip ediniz, sıra hafiflediğinde ya da internetten başvurunuzu yapınız. Başvurular sabah 8.30 dan itibaren İŞKUR Zonguldak ve İSKUR Ereğli hizmet merkezi ile il ve ilçelerdeki ticaret sanayi odalarında, ayrıca tüm belediyelerde alınabilecek. Ayrıca şu andan itibaren internetten ve alo 170 den başvuru yapılabilir. Internet başvuruları başladı” dedi.

Zonguldak, Bartın ve Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce, 12.02.2019 tarihinde başlayacak olan 5 günlük işçi alım ilanı süresi içinde, şartlara haiz olan adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adrese göre Zonguldak, Bartın veya Karabük İş Kurumu İl Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir.

Öte yandan, başvuranlar arasından işe girmeye hak kazanacak adayları tespit etmek amacıyla; 02-03 Mart 2019 tarihlerinde noter huzurunda kura çekimi yapılacak.

ALAN BOŞALDI...

Öte yandan, geceden başlayan bekleyişte azalma meydana geldi.

Meydan boşalınca görüntü kirliliği de ortaya çıktı. Zonguldak Belediyesi temizlik işleri tarafından alan temizlenmeye başlandı. Emniyet tarafından da güvenlik önlemi için konulan bariyerler kaldırıldı.


 

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2019, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER