EMEKLİ MADENCİLER AFETLERDE HAYAT KURTARACAK

EMEKLİ MADENCİLER AFETLERDE HAYAT KURTARACAK

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz,  Türkiye Taşkömürü Kurumu birimlerinin büyükşehirlerde yaşanması muhtemel depremlerde görev alabilmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi  ile ortak çalışma yürütmesinin kararlaştırıldığını açıkladı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) bünyesindeki birimlerin, beklenen büyük İstanbul depremi başta olmak üzere büyükşehirlerdeki olası afetlerde görev alması adına geliştirilen projede bir adım daha atıldı.

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın koordinasyonuyla, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile TTK arasında kurulan temaslarla atılan ilk adımın ikincisi de yapılan görüşmelerle sağlandı.

ABB ve TTK arasındaki eğitim işbirliği ile hayat bulacak projeyle, olası İstanbul depremi ve benzeri afetlerde, TTK'nın emekli madencilerinden oluşturulacak ekiplerin, kurtarma çalışmalarında görev alması planlanıyor.

Proje çerçevesinde ayrıca TTK’nın üstün eğitici misyonundan, vaka ve saha deneyimlerinden istifade edilerek, ABB bünyesinde yeni ekiplerin kurulması, kurtarıcıların eğitilmesi ve böylelikle TTK’ya gelir sağlanması da amaçlanıyor.

Yavuzyılmaz’ın katılımıyla dün gerçekleşen görüşmede, ABB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Mutlu Gürler, TTK Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner, TTK Eğitim Daire Başkanı Ahmet Sarıalioğlu ve Genel Maden İş Sendikası (GMİS) yöneticileri, kurumun daire başkanlığında bir araya gelerek istişarelerde bulunurken, proje çok yönlü olarak değerlendirildi.

Heyet temaslarını, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu ve GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu’ya yapılan ziyaretleriyle sürdürürken, CHP’li Milletvekili gelişmelere istinaden şu açıklamalarda bulundu:

“TTK'yla ilgili yeni bir adım daha atıyoruz, kahraman madencilerimizi can kurtarmak için bir araya getiriyoruz. İstanbul depremi ve özellikle büyükşehirlerdeki felaketlerde hayat kurtaracak bu projenin birçok tarafı ve hepsinden önemlisi hayati bir amacı var. Öncelikle TTK’nın üstün eğitici misyonunu ve saha deneyimlerini, Ankara Büyükşehir Belediyesinin koordinasyonu ve sosyal imkanları ile buluşturacağız.

ABB’nin afetlere karşı Ankara kadar İstanbul adına da sorumlulukları var. Diğer bir deyişle, olası büyük İstanbul depreminde İstanbul, Ankara’ya emanet.  Ülke genelinde ise TTK kadar bu işte deneyimli ve eğitici tarafı olan bir kurum yok. Bu nedenle TTK ve ABB işbirliğiyle geliştirilecek bir projenin adımını attık. TTK’nın emekli madencilerinden oluşturulacak ekiplerin, kurtarma çalışmalarında görev almasını planlıyoruz. Ayrıca TTK’nın vaka ve saha deneyimlerinden istifade edilerek, ABB bünyesinde yeni ekiplerin kurulması, kurtarıcıların eğitilmesi ve böylelikle TTK’ya gelir sağlanması da amaçlanıyor.

Türkiye'nin en büyük deprem arama kurtarma ordusunu kuruyoruz. Yıllarca Türkiye sanayisinin lokomotifi olan Zonguldak, olası İstanbul depreminde de can kurtaracak. TTK’yı ayağa kaldırmak, gelir kalemlerini arttırmak, bir marka değeri olarak adını dünyaya duyurmak için projelere imza atmaya, gelişmelerle ilgili olarak değerli Zonguldak halkını bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2021, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER