En iyi Çaycuma!

En iyi Çaycuma!

En iyi Çaycuma!

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Zonguldak İl Başkanı Hüseyin Şirin, Zonguldak genelinde yapılan erişilebilirlik denetlemelerini değerlendirdi. Denetlemelerin devam ettiğini belirten Başkan Şirin, gerekli uyarıları yaptıklarının altını çizdi. Zonguldak’ta erişilebilirlik noktasında şehir düzenlemesi açısından en iyi ilçenin ise Çaycuma olduğuna dikkat çeken TSD Zonguldak Şube Başkanı, “Dış mekan açısından ilimiz genelinde en iyi çalışmalar Çaycuma Belediyesi tarafından yapılmış durumda. Kaldırım noktasında en ufak bir engel bile yok. Şehrin düzenlenmesi diğer ilçelerimize örnek teşkil etmesi gerekiyor. Engelliler için ulaşım çok önemli. Park, bahçeye giden bir engelli kaldırımdan inip çıkamıyorsa bu büyük bir sıkıntıdır. Şehrimizde bilindiği gibi kaldırım ve yol çalışmaları ancak yeni başlayacak. Alt yapı ancak bitti. Yeni yapılacak kaldırım çalışmalarında aksaklık olmamasını umuyoruz. Bu noktada şehrimizde büyük sıkıntılar mevcut. Şehrimize bırakın engelliyi normal vatandaşlar bile sıkıntı çekiyor. Kısa zamanda çözülmesini umuyoruz” dedi.
“CEZAİ YAPTIRIM ŞART”
Yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan TSD Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, “Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığının Valilik bünyesinde 81 ilde kurduğu Engellilerin erişilebilirlik ve izleme komisyonunda kurulduğundan bu tarafa yaklaşık 3,5 yıldır TSD Başkanı olarak Zonguldak’ta görev yapıyoruz. Bu zaman kadar da başta merkez ve ilçeler olmak kaydıyla başta valilik, kaymakamlık olmak kaydıyla kamu kurum kuruluşlarının yanında yine özel, halkın toplu olarak gittiği kurumlar dahil denetlemeler yapıyoruz. Birkaç yerde ise dış mekanda yani park ve kaldırımlar noktasında incelemeler yaptık. Ancak bu yaptığımız denetimler sadece 1 ekip olduğu için hafta bir gün yapılıyor. Ve en iyi ihtimalle 2 adet kurumu denetleme imkanımız oluyor. Ve bu kurumlara yaptığımız tespitler noktasında uyarı yazısı gidiyor. Eksikliklerin giderilmesi anlamında. Eksikliklerin giderilmemesi noktasında bu kuruluşlara idari para cezası kesilmesi gerekiyor. Ancak biz şuana kadar denetimlerimize devam ettik. Bu olayın gecikmesinin sebebi ise geçen yıl denetimler ile ilgili mevzuatta ufak bir değişiklik yapılmasıdır. İncelemede sorulan soruların bir kısmı iptal edildi. Biraz daha konu netleşti. O sebeple gittiğimiz yerlere tekrar gitmek zorunda kaldık. Şuan içinde denetimler devam ediyor. Önceki gün Site Mahallesinde okulları denetledik. Ayrıca yine Erdemir lisesinde denetimlerimiz oldu. Tabi biz bu noktada denetimden ziyade eksikliği giderilmeyen yerlere gerekli cezai yaptırımın uygulanmasını istiyoruz. Bu konuda komisyon üyeleri ile de görüştük. Caydırıcılık anlamında bu önemli” dedi.
EN İYİ ÇAYCUMA
Dış mekan erişilebilirliği noktasından en uygun ve iyi ilçenin Çaycuma olduğunun altını çizen Başkan Şirin, “Dış mekan açısından ilimiz genelinde en iyi çalışmalar Çaycuma Belediyesi tarafından yapılmış durumda. Kaldırım noktasında en ufak bir engel bile yok. Şehrin düzenlenmesi diğer ilçelerimize örnek teşkil etmesi gerekiyor. Engelliler için ulaşım çok önemli. Park, bahçeye giden bir engelli kaldırımdan inip çıkamıyorsa bu büyük bir sıkıntıdır. Şehrimizde bilindiği gibi kaldırım ve yol çalışmaları ancak yeni başlayacak. Alt yapı ancak bitti. Yeni yapılacak kaldırım çalışmalarında aksaklık olmamasını umuyoruz. Bu noktada şehrimizde büyük sıkıntılar mevcut. Şehrimize bırakın engelliyi normal vatandaşlar bile sıkıntı çekiyor. Kısa zamanda çözülmesini umuyoruz” dedi.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2018, 01:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER