“Engelleri Kaldırmak görevimiz”

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun Engelliler Haftası dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

“Engelleri Kaldırmak görevimiz”

Engelliler haftası nedeniyle mesaj yayınlayan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun engelsiz bir yaşam için engelleri kaldırmanın herkesin görevi olduğunu söyledi.
Zeki Tosun mesajında şu görüşlere yer verdi; "Engelliler Haftası, 10-16 Mayıs arasında, Birleşmiş Milletler'e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan özel bir haftadır.
Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılama güçlükleri olan korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişi engelli olarak tanımlanmaktadır. 
Engellilerimizin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi hayat şartlarına kavuşabilmeleri için hükümetimiz tarafından yapılan çalışmalar ve yenilikler, toplumsal ilgi, duyarlılığımız ile hız kazanacaktır.
Bu çerçevede engellilerimizin üreten, bağımsız bireyler olarak sosyal hayatın bütün alanlarında etkin biçimde yer alabilmesi için sivil toplum kuruluşlarımızla, derneklerimizle, medyamızla ve vatandaşlarımızla da ayrı ayrı çalışmalar yürütmekteyiz. Ayrıca bu konuda üzerimize düşen görevlerinde farkındayız. 
Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. 
AK Parti olarak hedefimiz engellilerimizin hayatlarını normal süreçte geçirmelerini sağlamak için elimizden gelen çaba ve gayreti gerek mecliste gerekse illerde sağlamaya çalışmaktayız. Her insan bir gün engelli adayı olduğunu unutmaması gerekmektedir. Bu vesile ile hassasiyetin daha da artmasını temenni ediyor, Engelliler Haftası'nı kutluyorum."

Gündem

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2019, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER