ENGELLİ İSTİHDAMINDA YÜZDE 99 ZONGULDAK BAŞARILI

Çalışma ve İş Kur İl Müdürü Gönül Demirsu, engellilerin kendi işlerini kurması için 50 bin TL hibe destek sağlanacağını söyledi.

ENGELLİ İSTİHDAMINDA YÜZDE 99 ZONGULDAK BAŞARILI

Engellilere kendi işlerini kurması için 50 bin TL hibe destek sağlanacak.

Çalışma ve İş Kur İl Müdürü Gönül Demirsu, engellilerin kendi işlerini kurması için 50 bin lira hibe destek sağlıyoruz dedi.

Engellilere bu destekten yararlanması çağrısında bulunan İşkur İl Müdürü Gönül Demirsu, bu hibe desteği sağlamadan önce girişimcilik kursunu açtıklarını ve sertifika aldıktan sonra akabinde kendi işini kurmak ve kendi yanında birilerini istihdam edebilmeleri için de 50 bin lira hibe destek sağladıklarını söyledi.

Bu yıl kendi işini kurmak isteyen 2 engelliye hibe desteği sağlayacaklarını ifade eden Gönül Demirsu, ‘Ben buradan engelli derneklerimiz ve engellilerimize sesleniyorum. Bu hibe destekten herkesin faydalanmasını ve kendi işlerini kurması için kurum olarak her daim yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum’ şeklinde konuştu.

Zonguldak'ın zorunlu engelli istihdamında yüzde 99 başarılı bir il olduğunu belirten Çalışma ve İşkur İl Müdürü Gönül Demirsu şunları ifade etti:

‘ENGELLİLERİMİZ ANAYASA OLARAK KORUNUYORLAR’

‘‘Bilindiği gibi tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de engellilerin istihdam edilebilirlikleri diğer bireylere nazaran daha zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak onları topluma kazandırmak adına onların yaşamlarını iyileştirmek adına istihdam edilmelerininin şart olduğunda bilmekteyiz. Bu anlamda Türkiye İş Kurumu olarak Tabii ki bir takım faaliyetlerimiz var. Öncelikle engellilerimiz anayasa olarak zaten korunuyorlar. Anayasamızın maddesinde de belirtildiği gibi kimse yaşına ve cinsiyetine ve gücüne uygun olmayan işlerde çalıştırılamaz denilerek engellilerimiz  baştan korunuyor. Onun dışında yine iş kanunumuzun 30 maddesinde 50 artı işçi çalıştıran Özel sektör işverenlerimizin yüzde 3, kamu sektörüne de yüzde 4 oranında engellilerimizin istihdam edilmesi zorunluluğu getirilmiştir. İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak Zonguldak'ta bunun takibini Özel ve kamu sektöründe aylık işgücü bazında aldığımız çizelgede yapıyoruz ve engelli açığı olan iş yerlerimizin 30 gün içerisinde bu açığı kapatmaları konusunda hem yazılı hem de sözlü olarak uyarıda bulunuyoruz. Kapatmayanlar hakkında aylık 3 bin 200 lira olmak üzere her engelli birey için idare cezalarımız var.

‘KENDİ İŞLERİNİ KURMALARI İÇİN KURUM OLARAK HER DAİM YANLARINDA OLDUĞUMUZU BELİRTMEK İSTİYORUM’

Ancak bunu yaparken de tabii ki işvermenize de birtakım teşviklerimiz var. Bilindiği gibi engelli çalıştıran işverenlerimiz zorunlu olarak çalıştırıyor. Zorunlu olmayanlarda engelli çalıştırdığı takdirde sigorta primi hazine tarafından karşılanıyor. Onun yanı sıra engellilerimizin istihdam edilebilirliklerine yardımcı olmak adına da yine kurum olarak mesleki eğitim kursları açıyoruz.Yine engellilerimizin kendi işlerini kurması için yine onlara 50 bin lira hibe destek sağlıyoruz. Bu hibe desteği sağlamadan önce girişimcilik kursunu açıyoruz. Sertifika alıyorlar. Akabinde kendi işini kurmak ve kendi yanında birilerini istihdam edebilmeleri için de 50 bin lira hibe destek sağlıyoruz. Bu yıl elimizde 2 tane bununla ilgili proje var. 100 bin lira ödeneğimizi ayırmış durumdayız. Ben buradan engelli derneklerimiz ve engellilerimize sesleniyorum. Bu hibe destekten herkesin faydalanmasını ve kendi işlerini kurması için kurum olarak her daim yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Zonguldak zorunlu Engelli istihdamında özel sektörde yüzde 98, kamu sektöründe de yüzde 99 olarak başarı sağlamış durumda. Bu da bizim için memnuniyet verici bir durumdur.’’

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2019, 16:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
Murat DAS
Murat DAS - 4 yıl Önce

Yayınladığınız haberleri yakınen takip etmeye çalışıyorum
Özellikle Kosgeb hibe teşvik gibi destekleri kaçırmamaya çalışırım takipçinizim Türk firmalarının ulusal ve uluslararası Ar-Ge fonlarından, vergisel ve mali teşviklerden faydalanmaları, üniversite-sanayi işbirliğinin kurulması, firmaların teknokent/serbest bölge gibi alanlara taşınması ve ülkemizin global rekabetçiliğine katkı sağlanabilmesini amaçlayan mesut KURT beyden https://protimeas.com/ https://abprotime.com/ adresinde bulabiliyorum

SIRADAKİ HABER