Engelliler temsili polis oldu

Engelliler temsili polis oldu

Engelliler temsili polis oldu

Zonguldakta engelli öğrenciler bir günlüğüne temsili polis olmanın heyecanını yaşadı.

İl Emniyet Müdürlüğünce, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Özel Eğitim sınıfında eğitim gören 10 öğrenci için Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Polislerle sanat sokağının açılışını yapan öğrenciler, İl Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binasını ziyaret ederek, burada yetkililer ve polislerle bir süre sohbet etti.

Polislerin kullandığı ekipmanları inceleyen ve meslekle ilgili bilgi alan öğrenciler, daha sonra müdürlük bahçesinde Çevik Kuvvet polislerinin temsili olarak toplumsal olaylara müdahale sırasında uyguladığı prosedürlere eşlik etti.

Motosiklet ve zırhlı araçlara binip tur atan öğrenciler, polis telsizi kullanıp TOMA ile su sıktı. Ekiplerin çeşitli ikramlarda bulunduğu öğrenciler, etkinlik sonunda polislerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öğretmen Eylül Çolakoğlu, yaptığı açıklamada, öğrenciler için etkinliği düzenleyen İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerine ve polis ekiplerine teşekkür etti.

Engellilerle ilgili duyarlılığın her geçen gün arttığını belirten Çolakoğlu, Öğrenciler bugün çok sevindiler, hepsi mutlu ve çok keyifli bir etkinlik oldu. Öğrenciler birçok etkinlik ve aktiviteden geri planda kalabiliyorlar. Ama bu tarz etkinliklerle daha çok toplum içerisine karışma fırsatı buluyorlar. Çevrelerini daha çok tanıma şansları oluyor ve en önemlisi eğleniyorlar. diye konuştu.

Öğrencilerden Berat Mert de polislerin kendileriyle yakından ilgilendiğini ve çok iyi davrandıklarını anlatarak, çok eğlendiklerini ve mutlu olduklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2018, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER