Ereğli Üniversitesi Kurulacak Mı?

Ereğli Üniversitesi Kurulacak Mı?

Ereğli Üniversitesi Kurulacak Mı?

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Ereğli ilçesine Karadeniz Ereğli Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulması için TBMMye kanun teklifi verdi.

TBMM Başkanlığına kanun teklifini sunan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Ereğli ilçesine yeni bir üniversite kurulmasını talep etti. Bülent Ecevit Üniversitesinin Zonguldaka büyük katkılar yaptığını söyleyen Turpçu, daha önce kanun teklifi olarak sunduğu Filyos Vadisi Üniversitesinin Karadeniz Ereğli Üniversitesi ile desteklenmesinin, ilin sosyal ve ekonomik gelişimine ciddi katkı sağlayacağını açıkladı. Milletvekili Turpçu, Zonguldakın toplamda 3 üniversiteyle bilim ve eğitim alanında bir çekim merkezi olmasında önemli bir adım atılacağını belirterek, şöyle dedi:

Üniversiteler kuruldukları çevrenin sosyal ve kültürel gelişimine, bilgi ve teknoloji üretimine uzun dönemli katkılar sağlamanın yanında yerel ekonomiye de doğrudan ve dolaylı olarak ve sonuçları çok çabuk görülecek şekilde etki ederler. Bu nedenle üniversiteleri son derece önemli ekonomik faktörler olarak görmek mümkündür. Üniversitelerin kentlere sosyo- kültürel olduğu kadar ekonomik hareketlilik getirdiği göz ardı edilemez bir gerçektir. Karadeniz Ereğli ve Zonguldakta iş dünyası ile ilişkileri ve işbirliğini kurumsal bir yapıya oturtmak hayati bir önem taşımaktadır. Toplumla üniversitelerin daha içli dışlı olduğu, sektörel işbirliğinin yapıldığı, teknoloji ve proje kapsamlı çalışmaların özel kuruluşlarla birlikte yürütüldüğü bir anlayışla yeni nesil üniversiteler bölgesel kalkınmanın itici gücü olabilecektir. Zonguldakta sanayicileri, iş adamlarını ve ilimizin diğer bütün kesimleriyle olan iletişim ve etkileşimi etkili ve devam eden bir sürece oturtmak zorunludur. Öğrencilerimize sadece eğitim ve öğretim sağlamak değil, bununla birlikte girişimciliğe ve girişim yapmaya özendirirsek, yeni teknoloji ve bilişim çağını yakalayabiliriz

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2018, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER