EREN ENERJİ'YE CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

EREN ENERJİ'YE CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Kilimli ilçesi Çatalağzı Beldesinde faaliyet gösteren Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş'den kaynaklanan yoğun gürültü nedeniyle şikayet edilmesi üzerine Çevre ve Şaehircilik İl Müdürlüğü yapılan denetimler sonrasında cezai işlem yapılacağını açıkladı.

Kilimli Çatalağzı Çevre Koruma Derneği yöneticisi Hasan Çorak, ' Eren Enerji nin gürültü yaparak verdiği rahatsızlığı çevre şehircilik müdürlüğüne yazılı başvuru yaparak girişim de bulunmuştuk 23 Temmuz tarihinde çevre şehircilik müdürlüğü talebimizle gürültülü çalışan santrale idari yaptırım uygulamış ve gürültülü çalışmayı durdurmuştur. Bu durumlarda ÇATALAĞZI çevre koruma derneği olarak gereken girişimler tarafımızdan yapılmaya devam edilecektir' dedi.

Çorak,  İl Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden gelen yazıda; 'İlgi de kayıtlı yazıda belirtilmiş olan adrese İl Müdürlüğümüz personelleri tarafından denetim yapılmıştır. Söz konusu tesiste Bakanlığımız tarafından akredite olmuş labaratuvar tarafından gürültü ölçümü yapılmış ve ölçüm sonuçları Müdürlüğümüze sunulmuştur. Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğine göre ölçüm sonuçlarının sınır değeri aştığı ve tesisteki gürültünün devam ettiği tespit edilmiş olup, 2872 Sayılı Çevre Kanununun 20. Maddesi gereğince tesise idari yaptırım uygulanmıştır. Gürültüye sebep olan teknik arızanın giderilmesi için yapılan çalışmalar ilgili mevzuat uyarınca Müdürlüğümüz tarafından titizlikle takip edilmektedir' denildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2020, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER