ERKMEN; "SAĞLIK KONUSUNDA HEPİMİZ SORUMLULUK ALMALIYIZ"

ERKMEN; "SAĞLIK KONUSUNDA HEPİMİZ SORUMLULUK ALMALIYIZ"

İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, insan sağlığını siyasetten de önce tuttuklarını ve bu sebeple nöbetçi sistemine geçtiklerini ifade etti.

Pandemi sebebiyle siyasi parti faaliyetlerini yavaşlattıklarını belirten Yavuz Erkmen, “Yani üyelerimizin Parti binalarına gelmesini şu anda çok arzu etmiyoruz. Onun için işlemleri yürütebilmek için bir arkadaşımızı nöbetçi bırakıp o şekilde çalışmamızı devam ettiriyoruz. Çünkü siyaset her zaman yapılabilir ancak bizin için önemli olan insanımızın sağlığıdır. Her şeyden önce sağlığımızı düşünmek zorundayız.” İfadesini kullandı.
Covid-19’un Türkiye’de en çok etkilediğini illerden birisinin de Zonguldak olduğunu ifade eden İl başkanı Yavuz Erkmen şunları söyledi:

SAĞLIK KONUSUNDA HEPİMİZ SORUMLULUK ALMALIYIZ
“Tabii Covit-19 şu anda bildiğiniz üzere 2020'nin başından beri Türkiye'nin gündeminde ve bu konuda en çok etkilenen illerin başında Zonguldak gelmektedir. Ben öncelikle Zonguldak'ta bu konuda hem teşhis anlamında hem tedavi süresince üstün gayret gösteren tüm sağlıkta görevli olan başta doktor olmak üzere her kademedeki arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Çünkü hakikaten üstün gayretler ile çalışıyorlar. Ama tek taraflı olarak bu yetmiyor. Burada hepimizin tüm kamuoyunun bu konunun en az zararla atlatılması için her türlü hassasiyeti göstermesi gerekiyor. Bunun içinde otoritelerin söylediği maske mesafe ve temizlik konusuna uyumamız gerekiyor. Kalabalık yerlerden uzak kalmamız gerekiyor. Bakın bir bu bilinçle siyasi parti faaliyetlerimizi bile bir miktar yavaşlatarak nöbetçi sistemine geçtik. Yani üyelerimizin Parti binalarına gelmesini şu anda çok arzu etmiyoruz. Onun için işlemleri yürütebilmek için bir arkadaşımızı nöbetçi bırakıp o şekilde çalışmamızı devam ettiriyoruz. Çünkü siyaset her zaman yapılabilir ancak bizin için önemli olan insanımızın sağlığıdır. Her şeyden önce sağlığımızı düşünmek zorundayız. Zonguldak'ta ki insanların tüm olarak sağlığını düşünmek zorundayız. Bu konuda bir kişinin, iki kişinin düşünmesi yetersizdir, hepimizin düşünmesi hepimizin bu sorumluluğu paylaşması gerekiyor"
İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, Ankara Batıkaradeniz Birliği'nin sık sık Bakacakkadı'ya bölge hastanesi kurulması yönündeki açıklamalarını ve girişimlerini değerlendirerek bunun gerçeklikten uzak olduğunu söyledi.
Yav uz Erkmen, "Ben Vali iken Zonguldak ayrıldığım zamana denk geldi Denizli'ye tayin olmuştum. Yer seçimi konusunda bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum hastane konusunda ve oraya yapılmakla Zonguldak'ta hastane anlamında bir ön kesilmiş oldu. Yani dar bir alana sıkıştırılmış oldu. Halbuki özellikle 2/b' nin şu anda o tarihten sonra yayınlandığını düşünecek olursak çok daha uygun olanlar bulunabilirde diye düşünüyorum ve yapılabilir. Ama bu kadar yatırım gerçekleştirildikten sonra şu anda devletin bugün itibariyle ekonomik olarak durumu da dikkate aldığımızda yürütülen yatırımlara dahi para bulunamadığı bir ortamda şurada yeni bir hastane yapılsın demek belki düşünce olarak doğru ancak gerçeklikten uzak diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2020, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER