Erkmen, yeni asgari ücreti değerlendirdi

Erkmen, yeni asgari ücreti değerlendirdi

Erkmen, yeni asgari ücreti değerlendirdi

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, açıklanan yeni asgari ücreti değerlendirerek işverenlerin sübvanse edilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca yeni açıklanan asgari ücret tutarının geçim standartların altında olduğunu da belirten İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen Nisan ayından itibaren her şeye %100 zam gelmek suretiyle bu hayat pahalılığın daha da artacağını ve buna kanılmaması gerektiği uyarısında bulunarak şöyle konuştu. 

YEREL SEÇİMLERDEN SONRA ZAM YAĞMURU BAŞLAYACAK..

“Öncelikle yeni asgari ücretin hayırlı olmasını diliyorum. Zaten Genel başkanımız Meral Akşener hanımefendi 20 Kasım 2018 tarihindeki grup konuşması da ki isteyen herkes grup konuşmasına bakabilir; “Cumhurbaşkanı maaşına yüzde 26 zam yapıldı. Dolayısıyla Biz de bu 26'nın üstündeki bir zammı hem asgari ücret için hem de işçi ve memur maaşları için istiyoruz” diye söylemişti. Şimdi bugün 20 Kasım'da Meral Akşener Hanımefendinin söylediği rakam bugün asgari ücret olarak açıklandı. Burada Tabii şu var, tabii ki yeterli değil niye Çünkü insanların günümüzde 2 bin lira ile 3 bin lira ile geçinme şartları artık ortadan kalkmıştır. Burada asgari ücretin her yükselişi işverenlere büyük olarak bilmektedir. Devletin işverenleri süspanse etmesi yani işverenler üzerindeki yükü de alarak işçinin ücretinin daha da yukarı çekilmesi ve işverene yükü üründe daha aza indirerek bu işin ortasında bulunması lazımdır. Çünkü şu anda 2020 lira bizim dediğimiz rakamda açıklanmış olsa bile şu anki yaşam koşullarında bunu bile biz az buluruz. Çünkü şu anda çarşı ve pazara çıktığınız zaman her şeyim zamlandığı, enflasyonun yüksek seyrettiğini ve insanların bunun herhangi bir şekilde düzeleceğini umudunun olmadığını biliyoruz. Bakın şu anda yüzde on gibi küçük bir takım indirimler; doğalgazda ve elektrikte yapılan yüzde 10 indirimleri bile büyük bir başarı gibi gösteriyorlar. Şunu herkes çok iyi biliyor ki bunun tek bir nedeni var o da şu anda bildiğiniz üzere yılbaşında enflasyon rakamları açıklanacak bu enflasyon rakamları düşük çıkması için bu şekilde gösteriliyor. Akabinde memura işçiye ve emekliye zam yapmamak için enflasyonu baskı altına almak için bu tip önlemlere başvuruluyor. Artık milletimizin bazı şeyleri görmesi lazım. Yani bunlara kanmaması gerekiyor. Çünkü hepimiz biliyoruz ki şu anda geçici olarak seçime kadar bazı şeyler baskı altına alınmak istense de önümüzdeki Nisan ayından itibaren her şeye %100 zam gelmek suretiyle bu hayat pahalılığı artarak devam edecek. Onun için insanlarımızın bilinçli olması lazım uyanık olması lazım.

” YÜK İŞVERENLERE BIRAKILMAMALI

Asgari ücret arışıyla birlikte iş verelerin yükünü arttığını ve bu yükün işverenlerin üzerinden alınması gerektiğini belirten İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen , “Ben bir kez daha hayırlı olsun diliyorum Öncelikle İYİ Parti olarak genel başkanımızın savunduğu rakamını verilmesinden dolayı memnuniyeti ifade ediyoruz ama bunu derken de ben şahsi olarak de fikrimi söylüyorum; o da asgari ücretin şu anda yetersiz olduğudur ama bir taraftan da iş veren üzerindeki yükün azaltılması gerektiğini, devletin her halükarda başka yerlere nasıl kaynak buluyorsa işverenlerinde süspanse edilerek işverene üzerinde bulunan yükün azaltılması, yükün tamamen işverenlere bırakılmaması gerekir. İşverenlere daha fazla işçi çalıştıran bilecek olanakların oluşturulması lazım. Çünkü bir Eğer üretim desteklemezse iş yerleri ayak tutulmazsa işsizlik çoğalır. İşsizliğin çoğalması da Türkiye'deki sosyal sorunun önümüzdeki süreçte daha da artacağı anlamına geliyor buna dikkat çekmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2018, 16:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER