Eş Zamanlı Ergenlik Döneminde Aile konferansı

Eş Zamanlı Ergenlik Döneminde Aile konferansı

Eş Zamanlı  Ergenlik Döneminde Aile konferansı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 100. Yılı vesilesi ile İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Ruh Sağlığı Birimi Koordinatörlüğünde,  Atatürk Kültür Merkezinde Ailelere ve Gençlik Merkezinde ise gençlere  eş zamanlı farkındalık  konferansı yapıldı. 
Düzenlenen program kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi'nde, Atatürk Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif GÜNEŞ YALÇIN tarafından 12-29 yaş arasındaki gençlere “Psikolojik Dayanıklılık” konulu seminer verilirken eş zamanlı olarak Atatürk Kültür Merkezi Brifing Salonu'nda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görevli Çocuk Gelişimcisi Serap Salmaz ile Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü'nde görevli Çocuk Gelişimcisi Merve Gülerler tarafından ailelere “Ergeni Anlayan Aile” konulu seminer verilmiştir.
              Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezinde Konferans Salonunda düzenlenen ve Türk Eğitim Derneği (TED) Kolejinde eğitim gören 9.Sınıf öğrencilerinin  katıldığı programın açış konuşmasını yapan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığında Görevli Ruh Sağlığı Birim Sorumlusu Esin İlhan konuşmasında şöyle dedi. “ Gençlik dönemi, bireyin yetişkin rolüne hazırlandığı, kimliğini oluşturmaya başladığı çok önemli bir dönem olmakla birlikte, önemli ruhsal hastalıkların ortaya çıkma riskini de barındıran bir dönemdir. 
Günümüz gençleri daha önceki dönemlerden daha farklı ve daha hızlı değişimlerin olduğu bir dönemde yaşamakta, yoğun olarak teknolojik gelişmelere maruz kalmaktadır. 
Bu hızlı değişim ve gelişmeler, onların hayatında olumlu olduğu kadar, doğru olarak desteklenmediğinde olumsuz bir takım etkilere de sebep olabilmektedir. 
Gençlerin birçoğu teknolojinin sunduğu sanal ilişkilerle bağ kurmaya çalışırken, sosyal etkileşimin azlığı onları yalnız hissettirmektedir. 
Ruh sağlığını güçlendirecek ya da psikososyal destek alabilecekleri doğru kaynakları da bilememektedir. Bu nedenle onların doğru yönlendirilmeleri ve psikososyal yönden aradıkları destekleri nereden bulacakları konusunda bilgilendirilmeleri gerekmektedir “ dedi.
        Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Atatürk Devlet Hastanesi Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi,Ruh sağlığı ve hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Güneş Yalçın tarafından öğrencilere sinevizyon sunumu ile, Psikolojik dayanınanıklık nedir, dayanınalıklığı nasıl artırabiliriz, Zorluklar karşısında sabırlı olmak pes etmemek, Doğuştan gelen yetenekleri iyi kullanmak ve farklı konulara adapte olmak ve Geçmiş deneyimlerden faydalanmak gibi geniş kapsamlı olarak gençlere sunum yaptı.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2019, 15:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER