Eski Emniyet Müdürü Seyfi Sazak Hakim Karşısında

Eski Emniyet Müdürü Seyfi Sazak Hakim Karşısında

Eski Emniyet Müdürü Seyfi Sazak Hakim Karşısında

Zonguldak Eski Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak ile aralarında polis ve sağlıkçıların da bulunduğu sanıklar Türkiye Cumhuriyeti hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.
Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma öncesinde tutuklu sanıklar cezaevi araçlarıyla Zonguldak Adliyesine getirildi. Sanıklar, haklarındaki Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, Silahlı terör örgütüne üye olma, Silahlı terör örgütünü yönetme, Türkiye Cumhuriyeti hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, Terörizminin finansmanının önlenmesi hakkında kanuna muhalefet suçlamalarıyla hakim karşısına çıktı.

51 sayfalık iddianame
51 sayfalık iddianame 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmesi üzerine yargılama süreci başlamış oldu. İddianamede 15 Temmuz 2016 günü yaşanan başarısız darbe girişimi gecesi Kilimli Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan Soner Durgunun verdiği talimatlara dikkat çekildi. İddianamede ayrıca 15/06/2016 tarihinde örgütün hiyerarşik yapılanması içerisinde emir veren konumunda bulunan abi sıfatı kullanan örgüt yöneticilerinden Tango ismi ile kamufle ettikleri kriptolu mesajlaşma programı üzerinden saat 22:39-22:40-22:44 ve 22:45de emniyet teşkilatı mensubu FETÖ/PDY üyelerine, Askere direnmesin arkadaşlar. Direnenlerin direncini kırsınlar. Duran vebaldedir. Herkese duyurun şeklinde talimat verdiği yer aldı.

Zonguldaka balık avlamaya gelmiş
Zonguldak Emniyet Müdürlüğü görevinin ardından emekli edilen Metin Seyfi Sazakın 14 Temmuz 2016 tarihinde Zonguldaka geldikten sonra bir otelde kayıt yaptırmaksızın konakladığı ortaya çıktı. 16 Temmuz 2016 tarihinde ise sabah erken saatlerde balık tuttuktan sonra Zonguldaktan ayrılması üzerine soruşturma başlatan Cumhuriyet Başsavcılığı, ByLock kullandığı kaydı olan Sadettin T. ile buluştukları iddianamede yer aldı. İddianamede Metin Seyfi Sazakın darbe girişiminden bir gün öncesinde Zonguldaka gelerek Sadettin Tosbatlıoğlu ile buluşmalarının dikkat çekici olduğu belirtildi. Ancak suçlamaları kabul etmeyen Sazak Zonguldaka gelmesinde özel bir amacının bulunmadığını belirtti.

Zonguldakta görev yaptı
2010- 2014 yılları arasında Zonguldak Emniyet Müdürü olarak görev yapan Metin Seyfi Sazakın darbe girişiminden bir gün önce Zonguldaka geldiği ve darbe girişiminin başarılı olması durumunda sıkı yönetim valisi olacağı iddia edilmişti. Üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7 yıl 6şar aydan 22 yıl 6şar aya kadar hapis cezası talep edilen sanıklar bugün hakim karşısına çıkacak.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2017, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER