Esnafın Büyük Üzüntüsü...

Esnafın Büyük Üzüntüsü...

Esnafın Büyük Üzüntüsü...

Zonguldakta dün geceden bu yana etkisini sürdüren şiddetli fırtına nedeniyle Liman Caddesinde boyu 15 metreyi bulan dev dalgalar limana girdi. Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı, palamar tesisi sular altında kalırken büfeler yıkıldı balıkçı tekneleri zarar gördü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Batı Karadeniz Bölgesinde fırtına uyarılarının ardından kent merkezinde geceden bu yana şiddetli fırtına etkisini sürdürdü. Sabahın erken saatlerinde teknelerinin bulunduğu limana gelen balıkçılar zarar gören ağları ve tekneleriyle karşılaştı.
Dev dalgalar 7 metrelik istinat duvarını aşıp limana girdi. Sahil Güvenlik Bot Komutanlığına ait tesis ile Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait palamar tesisi dev dalgalar nedeniyle sular altında kaldı. Liman Caddesindeki büfeler de fırtına ve dalgalar nedeniyle zarar gördü.
Liman içerisindeki bazı balıkçı tekneleri ve balıkçı ağlarında da maddi hasar meydana geldi. Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğüne ait iş sağlığı müdürlüğü binası da dalgalar ve fırtına nedeniyle zarar gördü. Sabah saatlerinde işyerine gelen personeller gördükleri manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Taş ve kaya parçalarının bina etrafına yığıldığını bina içerisindeki bazı eşyaların da zarar gördüğünü fark eden kurum çalışanları durumu yetkililere haber verdi.
Mendireğin yakınındaki bir büfenin sahibi ise tamamen yıkılan kulübeyi görebilmek için bölgeye geçti. Vatandaşların uyarılarına rağmen geri dönmeyen büfe sahibi, şans eseri dev dalgaların gelmemesi üzerine kulübesinin bulunduğu yere ulaştı. Büfenin tamamen yıkıldığını gören esnaf, büyük üzüntü yaşadı.

 

Balıkçı Selahattin Emen yaptığı açıklamada, en son 15 yıl önce böyle bir olayla karşılaştıklarını ve balıkçılar olarak mağdur olduklarını belirterek, Sandallarımız ve çekeklerimiz zarar gördü. Kaldırım taşları söküldü. Bir çok tekne sürüklenerek kıyıya vurup parçalandı. Böyle olacağını tahmin ettiğimizden dolayı önlemlerimizi almıştık. Bu bir doğal afettir yapacak bir şey yok. dedi.

 Kozlu Beldesi sahilinde yer alan Atsushi Miyazaki parkına zarar veren dalgalar sahildeki bir kafeyi de kullanılmaz hale getirdi.

Kozlu limanında ise çok sayıda tekne alabora olurken, sahil güzergahındaki bazı iş yerleri de zarar gördü. Kozlu Belediyesi ekipleri fırtınadan zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu.

Sahil yolunun bir şeridi trafiğe kapanırken, araçlar başka güzergahlara yönlendirildi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, rüzgarın hızının saatte 40 kilometreye ulaştığını, dalga yüksekliğinin kıyıda 10 metre, açıklarda ise daha yüksek olduğunu kaydetti.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2018, 08:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER