ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK!..

Zonguldak’ta 22-26 Ekim Ürün Güvenliği haftası kutlanacak.

ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK!..

Zonguldak’ta 22-26 Ekim Ürün Güvenliği haftası kutlanacak.

Piyasaya arz edilecek her ürünün insan sağlığı, can ve mal güvenliği, hayvan ve bitki yaşamı ve sağlığı ile çevreye zarar vermeyecek şekilde üretilmesi “Ürün Güvenliği’ni, kullanım süresi içinde, normal kullanım koşullarında, risk taşımayan veya kabul edilebilir ölçüde risk taşıyan ve temel gerekleri sağlayan ürün de güvenli ürünü ifade ediyor.

Güvenli ürünlerin kullanılması, bu ürünlerin tercih edilmesi ve güvensiz ürünler konusunda farkındalığa sahip olunması için hem piyasaya arz edilen ürünleri kullanan vatandaşları hem de üreticileri daha yakından bilgilendirmek amacıyla her yıl bir haftayı Ürün Güvenliği Haftası adı altında bilgilendirme ve bilinçlendirme kapsamında 22-26 Ekim 2018 haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Vatandaşlarımızın günlük hayatta kullanmış olduğu asansörlerden elektrikli ev aletlerine, gaz yakan cihazlardan otomotiv aksam ve parçalarına kadar ürünler ile profesyonel maksatla sanayi üretiminde kullanılan makine, sınai gaz tüpleri gibi birçok ürünün piyasadaki denetimi Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilmektedir. PGD (Piyasa Gözetim ve Denetimi) faaliyetleri kısaca piyasaya arz edilen bir ürünün gerekli güvenlik kriterlerine ve teknik düzenlemelere uygun olarak üretilip üretilmediğinin denetlenmesi anlamına gelmektedir. Bakanlığımız bu denetimleri temel olarak bilimsel kriterlere dayanan bir risk analizi sonrasında tespit edilen yüksek riskli ürünler üzerinde gerçekleştirmektedir. Ancak bununla birlikte vatandaşlarımızdan gelen ihbar ve şikâyetler ile basına yansıyan kaza ve yaralanma haberleri de denetimin başlatılması için kullanılmakta ve Bakanlık olarak ülkemizin 81 ilindeki il müdürlüklerimiz ve denetçilerimiz ile can ve mal güvenliği için bu denetimler yürütülmektedir. Bakanlığımızın yapıcı yaklaşımına rağmen piyasaya teknik düzenlemesine uygun olmayan ve/veya güvensiz ürün arz edenler hakkında gerekli idari yaptırımlar uygulanmakta, insan sağlığı, can ve mal güvenliği için tehdit oluşturan üreticiler açısından caydırıcı olmaya çalışılmaktadır. Bu çerçevede; şikâyet sahiplerinin bilgileri gizli tutulmakla birlikte, vatandaşlarımız günlük hayatta karşılarına çıkan ürün güvenliğine ilişkin herhangi bir hususta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı internet sayfasında yer alan ihbar/şikâyet formunu veya ALO 130 Şikâyet Hattını kullanarak ya da doğrudan İl Müdürlüğümüze dilekçe ile başvurarak bizlere ulaşabilirler.”

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2018, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER