"Ezanı Güzel Okuma" yarışması bölge finali yapıldı

"Ezanı Güzel Okuma" yarışması bölge finali yapıldı

"Ezanı Güzel Okuma" yarışması bölge finali yapıldı

2019 yılı camiler ve din görevlileri haftası ezanı güzel okuma yarışması bölge finali Zonguldak Hz. Ali Acılık Camiinde gerçekleştirildi.

Komisyon Başkanlığı İl Müftüsü Rüstem Can tarafından yapılan yarışmaya Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Eskişehir, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Zonguldak ve Ankara illerinden katılan toplam 10 din görevlisi jüri önünde ‘Ezanı Güzel Okuma’ için yarıştılar.

Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can, ezanı güzel okuma yarışması bölge finali öncesinde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Bizi dinlemeye gelen vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz ve kıyamete kadar da aziz vatanımız üzerinde Ezan-ı Muhammedi’yeyi susturmaya çalışanlara asla fırsat vermesin Allah’ım. Diyanet İşleri Başkanlığımız Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce her ilde ezanı güzel okuma yarışması düzenliyor. Burada amaç; camiler ve din görevlileri haftası etkinlikleri çerçevesinde personelimizin yeteneklerini geliştirme, planlı çalışma alışkanlığını kazandırmak, kişisel gelişimlerini ve kendilerini yetiştirmelerini devamlılığını ve mesleklerini cesaret de yapacak şekilde kendilerine güven duymalarını sağlamaktır. Bugün 10 ilimizden gelen din görevlilerimizle inşallah bu güzel yarışmayı tertipleyeceğiz. Kırıkkale, Karabük, Bolu, Kastamonu, Ankara, Eskişehir, Düzce, Bartın ve Çankırı’dan gelen hocalarımızla inşallah ezanı güzel okuma yarışmasını gerçekleştireceğiz. Buradan bir hocamızı 1’inci seçerek Türkiye finaline göndereceğiz. Ben hocalarımıza ve dışarıdan gelen tüm misafirlerimize cennet misali Zonguldak’ımıza hoş geldiniz diyorum. Yüce Mevlam programımızı hayırlara vesile eylesin.”

İl Müftü Rüstem Can’ın konuşmasının ardından din görevlileri sırayla Ezan-ı Muhammedi’yeyi en güzel şekilde okudular.

Yarışmanın sonunda 1. olan Kırıkkale ilinden Serkan Yıldız Türkiye finaline gitmeye hak kazandı.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2019, 17:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
emo
emo - 5 yıl Önce

ezanın güzel okunması dinleyene şevk veriyor ancak camilerde eline mikrofonu alan ezan okumaya kalkışıyor oysa ezanı güzel okuyanlar okumalıdır son zamanlarda tuhaf tuhaf ezan okuma modelleri çıktı bunlarda neyin nesi aslında merkezden iyi bir ses tarafından okunması daha iyi olur önceleri byle bir uygulama yapıldı neden kaldırıldı anlamadım vakitleri tutturamıyorlar

SIRADAKİ HABER